Lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Vellinge

Se lediga jobb som Lärare i förskola/Förskollärare i Vellinge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vellinge som finns hos arbetsgivaren.

Förskollärare till Skanörs rektorsområde

Ansök    Jun 20    VELLINGE KOMMUN    Förskollärare
Skanörs förskola består av två enheter. Skanörs förskola samt Skanörsgårdens förskola. Totalt finns det sex stycken 1-4 årsavdelningar och två stycken femårsavdelningar. Vi söker nu förskollärare till en av våra 1-4 årsavdelningar. Du kommer att arbeta tillsammans med förste förskollärare, förskollärare och barnskötare. Förskolorna bedriver ett tätt kollegialt samarbete med gemensamma mål för verksamhetens utveckling och gemensamma utbildningssatsningar ... Visa mer
Skanörs förskola består av två enheter. Skanörs förskola samt Skanörsgårdens förskola. Totalt finns det sex stycken 1-4 årsavdelningar och två stycken femårsavdelningar. Vi söker nu förskollärare till en av våra 1-4 årsavdelningar. Du kommer att arbeta tillsammans med förste förskollärare, förskollärare och barnskötare.

Förskolorna bedriver ett tätt kollegialt samarbete med gemensamma mål för verksamhetens utveckling och gemensamma utbildningssatsningar för samtlig personal.

Förskolorna bildar tillsammans med Skanörs skola Skanörs rektorsområde.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, samt dokumentera undervisningen för att synliggöra barnens utveckling och lärande i enlighet med förskolans läroplan. Du arbetar för att skapa goda relationer med barnen samt deras vårdnadshavare.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Som kollega delar du med dig av din kunskap, har förmågan att lyssna och visa genuint intresse för dina kollegors kunskap. Du bidrar till en god arbetsmiljö. Du är professionell, ser möjligheter, är strukturerad och flexibel.

KVALIFIKATIONER
Legitimation - Krav
Du ska ha förskollärarelegitimation


Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tar även ansvar för verksamhetens gemensamma mål. Du är lösningsfokuserad och kommer med förslag på lösningar.

Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du identifierar och utvecklar relationer. Delar med dig av din kunskap.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Vi har stort fokus på god service och gott bemötande såväl internt som externt. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsen slutdatum. Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Legitimerad förskollärare

Ansök    Mar 18    Ängdala Skolor AB    Förskollärare
Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns två förskolor, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 700 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och utökades förra hösten med ytterligare en förskola. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet. Vi kan erbjuda dig: -en stimulerande miljö -engagerande kollegor i ett stabilt kolleg... Visa mer
Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns två förskolor, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 700 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och utökades förra hösten med ytterligare en förskola. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet.
Vi kan erbjuda dig:
-en stimulerande miljö
-engagerande kollegor i ett stabilt kollegium
-utvecklande arbete i en inspirerande lärmiljö
-stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation
-friskvård
Vi söker dig som:
-är utbildad/legitimerad förskollärare/lärare.
-har ett utpräglat gott ledarskap och brinner för att utveckla barnen utifrån deras förutsättningar.
-har bred pedagogisk kompetens och förmåga att reflektera över din pedagogiska gärning, vilket gör att du ständigt utvecklas.
-har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
-är en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet.
-är villig att göra det där lilla extra.
På Ängdala värdesätter vi mötet med barn och elever och arbetar tillsammans med ett gemensamt förhållningssätt där barn och elever står i centrum. Hörnstenarna i vår vision är: Kunskap, Respekt, Engagemang och Mötet.
Vi söker en medarbetare till vår verksamhet i förskolan på Ängdala med start i augusti 2024. På förskolan arbetar vi med åldershomogena grupper. I rollen som förskollärare arbetar du i ett team tillsammans med två kollegor kring en barngrupp, andelen förskollärare är hög på vår förskola. Här kommer du tillsammans i ditt team planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den med såväl barn som kollegor. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du är flexibel och engagerad i din roll som förskollärare och att du har lätt för att samarbeta.
Vi kommer löpande kalla kandidater till intervju, så tveka inte att skicka din ansökan redan nu. Visa mindre

Asklunda Montessoriförskola söker engagerad och driven förskollärare

På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken. Om tjänsten: I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola so... Visa mer
På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken.
Om tjänsten:
I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola som lägger stor vikt vid rörelse och skapande samt montessoripedagogiken och Lpfö18. Arbetsmiljön är en viktig faktor för oss och en av våra styrkor är att vi har en synlig och närvarande Rektor.


Vi erbjuder dig:
· Planeringstid
· 4 utvecklingsdagar/år
· Arbetskläder
· Mat lagad på förskolan
· Friskvårdsbidrag


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.
Som person är du positiv och trygg i dig själv med ett starkt fokus där barnet är i centrum.
Du ska vara flexibel, driven, nytänkande och lyhörd för barnens behov. Ditt bemötande skall vara ödmjukt, öppet och professionellt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska givetvis vara intresserad av att arbeta med Montessoripedagogiken samt ha ett positivt tänk och engagemang.
Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och dokumentation behöver du ha god digital kompetens.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 26 Maj 2024
Välkommen med din ansökan med meritförteckning samt angivande av löneanspråk.
Övrigt:
Varaktighet: Tillsvidare anställning. 6 månader provanställning.
Tillträde: Aug 2024
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Kontaktperson: Administratör Lina Jönsson [email protected] Visa mindre

Förskollärare till Herrestorps förskola

Ansök    Jan 2    VELLINGE KOMMUN    Förskollärare
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor och förstelärare på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska... Visa mer
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor och förstelärare på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad och ansvarstagande förskollärare. Du har positiv inställning och tycker att det är roligt att arbeta med barn. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation och trivs med att arbeta i grupp. Erfarenhet av sång och musik med barn är uppskattat, men inget krav.
God fokus på barns lärande är att önska.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning alternativt lärarutbildning för lägre åldrar och ett strukturerat arbetssätt. Du kommunicerar rakt och tydligt i både tal och skrift. Du kommer att ingå i ett arbetslag som samarbetar kring barnen och leder undervisning både inomhus och utomhus.

ÖVRIGT
Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi ser det som en fördel om du är icke-rökare. Visa mindre

F-3 lärare, eller förskollärare med behörighet för förskoleklass.

?Fakta Vi är en liten grundskola ute på landet i höjd med Vellinge med ca 60 elever från åldrarna 6-12 år. Skolan bedrivs som ett AB, där rektor är både huvudman och utbildad rektor. Därav korta beslutsvägar och ett tätt samarbete. Vi har Tyra som app där vi kommunicerar med våra vårdnadshavare, samt Google Drive som plattform för personalen. Grundläggande datorkunskaper krävs. F.ö har vi mobilförbud för såväl elever som personal. Vi har varit igång i vår... Visa mer
?Fakta
Vi är en liten grundskola ute på landet i höjd med Vellinge med ca 60 elever från åldrarna 6-12 år. Skolan bedrivs som ett AB, där rektor är både huvudman och utbildad rektor. Därav korta beslutsvägar och ett tätt samarbete. Vi har Tyra som app där vi kommunicerar med våra vårdnadshavare, samt Google Drive som plattform för personalen. Grundläggande datorkunskaper krävs. F.ö har vi mobilförbud för såväl elever som personal.
Vi har varit igång i vår regi sedan 2016, utöver skolan har vi också en liten förskola där sammanslagning sker på sommarlovet mellan v 28-32 då även din huvudsemester blir förlagd. Vi arbetar åldersblandat med 2 åldrar i varje grupp förutom i mellanstadiet där vi har åk 4-6. Fritidspersonalen arbetar övrig tid som klassresurs i de olika grupperna.
Arbetsuppgifter
Klasslärare för förskoleklass samt arbete på fritids efter lunch.
Vi söker nu dig lärare i tidigare år el grundlärare i fritidshem, lågstadielärare eller förskollärare som kan tänka dig att bli klasslärare för förskoleklass, samt vara på fritids. Observera att det är en semestertjänst med 40h arbetsplatsförlagd tid och med lagstadgad semester. Vi tänker oss en person som tänker sig en långvarig tjänst, då personalbyte blir extra besvärligt då vi i vår lilla organisation satsar mycket på den enskilde personen i vårt team. Barnen känner också alla väl på skolan och det är jobbigt när personal slutar. Vi har personal som varit sedan starten 2016, och flera har varit på skolan i 4-5 år, vilket är tryggt för barn och kolleger. Vår barnsyn och bemötande är av största vikt, vi pratar om att alla barn ska bli sedda, att vi pedagoger behöver hitta nycklar till alla. Det finns inga "besvärliga barn", utan det ligger på oss vuxna isf.
Du kommer att arbeta med våra elever i F under förmiddagen 8:30-12:30, därefter på fritidshemmet. I ditt arbetet bedriva undervisning på skoltid, samt ha särskilt fokus på att stötta elever i deras utveckling av sociala färdigheter samt arbeta med att skapa trygga och fungerande elever även under fritidstid.
Vi tänker oss att du kan göra planeringar för förskoleklassen, samt utvärdera och förbättra, du kommer ha en liten klass på ca 10-15 elever, men allt ska ändå genomföras och detaljplaneras mot målen i LGR 22. Du ska kunna genomföra Skolverkets kartläggning för F-klassen.
Vi ser också att du har ett gott ledarskap, och ett driv och engagemang för dina klassläraruppgifter och kan ha IUP samtal mm ensam. Samt skapa en god relation till våra vårdnadshavare.
Du kommer även att rastvakta flertalet raster schemalagt, så du ska kunna lösa konflikter, trösta och vara den trygga personen.
Vi vill genom en medveten planerad lärmiljö och hög pedagogisk skicklighet ge varje elev förutsättningar för ett lustfullt lärande och därmed god utveckling mot målen. Behörighet med legitimation går före i ansökningarna, och vi tar alla ansökningar i beaktning när de kommer.
Arbetstiderna variera schemalagt mellan följande skoltider och fritidstider 7:30-17. Öppnar gör ngn annan. Stängningen fördelas på all fritidspersonal.
Kravprofil svenska i tal och skrift.
Kvalifikationer
Lärarlegitimation för förskoleklass, hög arbetsmoral, positiv så du ser möjligheter före hinder. Har du även behörighet för fritidshem är det en merit.
Vi behandlar din ansökan efterhand som den kommer in. Vänligen ange löneanspråk.
Start i augusti.
Alla intervjuer startar under våren.
Rekryteringsföretag göre sig inte besvär.
Vi har dessvärre inte friskvårdsbidrag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn. Dina arbetsuppg... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, till en 1-3 års avdelning. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected] Visa mindre

Förskollärare till Tångvalla förskola i Falsterbo

Ansök    Dec 19    VELLINGE KOMMUN    Förskollärare
Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö. Vill du vara med på denna resa? Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångval... Visa mer
Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö.

Vill du vara med på denna resa?

Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångvallaskolan F-9 bildar vi Tångvalla rektorsområde som totalt skapar en lärmiljö för barn och elever från 1-16 år.

På grund av pensionsavgångar söker vi nu nya kollegor som vill vara med på vår resa. Under de närmsta åren kommer vi tillsammans att skapa en vision och planera för verksamheten i vår nya förskola. Ta chansen att vara med och påverka hur vår lärmiljö ska se ut så att vi kan bedriva bästa möjliga utveckling för våra barn.

Hos oss arbetar många drivande och engagerade kollegor tillsammans för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. Vi är en förskola där vi jobbar för att barn, vårdnadshavare och personal ska trivas tillsammans och vi ser alltid hög föräldranöjdhet i våra kvalitetsundersökningar.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du vill vara med i vårt team för att fortsätta utveckla vår förskola och sätta visionen för vår nybyggda förskola som ska vara klar 2026.

Du sätter barnens intresse i fokus och agerar medforskare i deras vardag samt har förmågan att koppla dina kunskaper till förskolans läroplan. Vi söker därför dig som kan lyssna in och ställa frågor till barnen i stället för att ge svar. Du följer med barnet på sin upptäcktsresa.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter barnens lärande och välmående i fokus. Du är bekväm med att använda dig av olika digitala redskap i undervisningen samt deltar i den pedagogiska utvecklingen på förskolan. Värdegrunden och vårt bemötande står alltid i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genomgått förskollärarutbildning och har förskollärarlegitimation.
Goda digitala kunskaper och en god förankring i förskolans styrdokument. Kunskaper i TAKK och AKK är meriterande men inget krav.
För oss är det viktigt att personkemin stämmer mellan alla våra anställda varför personliga egenskaper är viktiga vid rekryteringen.

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Vi har stort fokus på god service och gott bemötande såväl internt som externt. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare, tidsbegränsad och ev. fast anställning

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn. Dina arbetsuppg... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected] Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förskola

Ansök    Dec 11    VELLINGE KOMMUN    Förskollärare
ARBETSUPPGIFTER Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget och verksamhetens två förste förskollärare. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns k... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget och verksamhetens två förste förskollärare. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, samt dokumentera undervisningen för att synliggöra barnens utveckling och lärande i enlighet med förskolans läroplan.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarlegitimation är ett krav.

Som förskollärare tar du självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du identifierar och utvecklar relationer. Du samarbetar med gruppen för att nå era mål. Du delar med dig av sin kunskap.

Vi lägger stor vikt vid personligt lämplighet.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Vi har stort fokus på god service och gott bemötande såväl internt som externt. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Stora Hammars förskola

ARBETSUPPGIFTER Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I arbetsuppgifterna ingår att planera,... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
FörskollärarlegitimationFlexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare/pedagog/barnskötare

Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. Barnen erbjuds en hög pedagogisk, kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö, engagerade kollegor ... Visa mer
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening.
Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet.
Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. Barnen erbjuds en hög pedagogisk, kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö, engagerade kollegor i ett stabilt kollegium, ett utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation.
Vi söker dig som har bred pedagogisk kompetens, har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller planering, genomförande, uppföljning och dokumentation. Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola, men kan även arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har stort intresse av att arbeta med barn. Visa mindre

Asklunda Montessoriförskola söker förskollärare/barnskötare

På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken. Om tjänsten: I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförsk... Visa mer
På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken.

Om tjänsten:
I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola som lägger stor vikt vid rörelse och skapande samt montessoripedagogiken och Lpfö18. Arbetsmiljön är en viktig faktor för oss och en av våra styrkor är att vi har en synlig administration och närvarande Rektor.

Vi erbjuder dig:
En unik arbetsmiljö
Härliga kollegor med positiv anda
En tillgänglig administration och närvarande rektor
Planeringstid efter kompetens
4 utvecklingsdagar/år
Arbetskläder
Mat lagad på förskolan
FriskvårdsbidragKvalifikationer
Du skall vara utbildad barnskötare eller legitimerad förskollärare och ha erfarenhet av arbete med barn på förskola.
Som person är du positiv och trygg i dig själv med ett starkt fokus där barnet är i centrum.
Du ska vara flexibel, driven, nytänkande och lyhörd för barnens behov. Ditt bemötande skall vara ödmjukt, öppet och professionellt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska givetvis vara intresserad av att arbeta med Montessoripedagogiken samt ha ett positivt tänk och engagemang.
Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och dokumentation behöver du ha god digital kompetens.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 3 nov 2023
Välkommen med din ansökan med meritförteckning samt angivande av löneanspråk. Urvalsprocessen startar omedelbart, vänta inte med att skicka din ansökan.

Övrigt:
Varaktighet: Provanställning
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse

Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Administratör Sofia Motori
[email protected] Visa mindre

Förskollärare/pedagog/barnskötare

Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. På Vikenstugans förskola erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsmilj... Visa mer
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening.
Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet.
Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper.
På Vikenstugans förskola erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö, engagerade kollegor i ett stabilt kollegium och ett utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation.
Vi söker dig som har bred pedagogisk kompetens, har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller planering, genomförande, uppföljning och dokumentation. Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola men kan även arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har stort intresse av att arbeta med barn.
Du är behörig förskollärare, barnskötare eller pedagog. Som pedagog vill vi att du har minst 120 hp varav en del ska vara inom pedagogik.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år. Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och duktiga pedagoger. På Vikenstugans förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor. Du ska vara väl förtrogen med förskolan styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn.
Lön: Fast månadslön
Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning 100 % med 6 månaders provanställning.
Tillträde: snarast möjligt
Lämna löneanspråk i din ansökan.
Kollektivavtal finns. Visa mindre

Barnskötare

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är utbildad barnskötare.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tidsbestämt vikariat 85-90%, med möjlighet till förlängning.
Tillträde: Januari 2024. Visa mindre

Förskollärare till Herrestorps förskola

På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor och förstelärare på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska... Visa mer
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor och förstelärare på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker engagerad och ansvarstagande förskollärare. Du har positiv inställning och tycker att det är roligt att arbeta med barn. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation och trivs med att arbeta i grupp. Erfarenhet av sång och musik med barn är uppskattat, men inget krav. God fokus på barns lärande är att önska.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har förskollärarutbildning alternativt lärarutbildning för lägre åldrar och ett strukturerat arbetssätt. Du kommunicerar rakt och tydligt i både tal och skrift. Du kommer att ingå i ett arbetslag som samarbetar kring barnen/eleverna.

ÖVRIGT
Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi ser det som en fördel om du är icke-rökare. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn. Dina arbetsuppg... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med fyra avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning fyraåringar och en med femåringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Totalt 54 barn.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected] Visa mindre

Legitimerad förskollärare

Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns två förskolor, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 700 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och utökades förra hösten med ytterligare en förskola. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet. Vi kan erbjuda dig: -en stimulerande miljö -engagerande kollegor i ett stabilt kolleg... Visa mer
Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns två förskolor, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 700 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och utökades förra hösten med ytterligare en förskola. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet.
Vi kan erbjuda dig:
-en stimulerande miljö
-engagerande kollegor i ett stabilt kollegium
-utvecklande arbete i en inspirerande lärmiljö
-stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation
-friskvård
Vi söker dig som:
-är utbildad/legitimerad förskollärare/lärare.
-har ett utpräglat gott ledarskap och brinner för att utveckla barnen utifrån deras förutsättningar.
-har bred pedagogisk kompetens och förmåga att reflektera över din pedagogiska gärning, vilket gör att du ständigt utvecklas.
-har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
-är en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet.
-är villig att göra det där lilla extra.
På Ängdala värdesätter vi mötet med barn och elever och arbetar tillsammans med ett gemensamt förhållningssätt där barn och elever står i centrum. Hörnstenarna i vår vision är: Kunskap, Respekt, Engagemang och Mötet.
Vi söker en medarbetare till vår verksamhet i förskolan på Ängdala med start i januari 2024. På förskolan arbetar vi med åldershomogena grupper. I rollen som förskollärare arbetar du i ett team tillsammans med två kollegor kring en barngrupp, andelen förskollärare är hög på vår förskola. Här kommer du tillsammans i ditt team planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du är flexibel och engagerad i din roll som förskollärare och att du har lätt för att samarbeta.
Vi kommer löpande kalla kandidater till intervju, så tveka inte att skicka din ansökan redan nu. Visa mindre

FÖRSKOLLÄRARE - Rängbågens Förskola, Höllviken

Rängbågens Förskola i Höllviken är en Reggio Emilia inspirerad förskola med en unik utemiljö, nära till äng och hav. Verksamheten bedrivs sedan snart 40 år i Rängsand i utkanten av Höllviken. Förskolan har totalt 85 barn i fem åldershomogena grupper från 1-5 år. * har förskollärarlegitimation * är engagerad, kreativ, flexibel * har ett gott bemötande * är lyhörd och närvarande i mötet med barn och föräldrar * förmåga att på ett professionellt sätt möta bar... Visa mer
Rängbågens Förskola i Höllviken är en Reggio Emilia inspirerad förskola med en unik utemiljö, nära till äng och hav. Verksamheten bedrivs sedan snart 40 år i Rängsand i utkanten av Höllviken. Förskolan har totalt 85 barn i fem åldershomogena grupper från 1-5 år. * har förskollärarlegitimation
* är engagerad, kreativ, flexibel
* har ett gott bemötande
* är lyhörd och närvarande i mötet med barn och föräldrar
* förmåga att på ett professionellt sätt möta barn och föräldrars behov
så att delaktighet och samverkan uppstår


Rängbågens Förskola i Höllviken söker en förskollärare med tillträde den 2 januari, 2024. Rängbågen är en Reggio Emilia inspirerad förskola med en unik utemiljö, nära till äng och hav. Verksamheten bedrivs sedan snart 40 år i Rängsand i utkanten av Höllviken. Förskolan har totalt 85 barn i fem åldershomogena grupper från 1-5 år. Reggioerfarenhet är ett plus. Tjänsten är tillsvidare med provanställning.


För oss är det viktigt med ett gott bemötande. Du ska vara lyhörd och närvarande i mötet med barn och föräldrar och på ett professionellt sätt möta deras behov så att delaktighet och samverkan uppstår.


Dokumentation och reflektion tillsammans med kollegor lägger grunden för vårt pedagogiska utvecklingsarbetet där vi har det kompetenta barnet i fokus. Tillsammans med övriga förskollärare är du pedagogiskt ansvarig för att verksamheten utvecklas utifrån våra styrdokument och mot uppsatta mål.


I vår verksamhet förvantas du som förskollärare vara ansvarig för att strukturera upp arbetet på avdelningen utifrån tydliga ramar. Alla avdelningar ska ha en veckoplanering där det tydligt framgår hur en typisk vecka på avdelningen ser ut. Inom dessa ramar är vi lyhörda och utgår från vad barnen går igång på. Vi delar in barnen i mindre grupper utifrån mognad för att kunna möta varje barn . Utifrån barnens intressen skapar vi sedan lärmiljöer som utmanar, utvecklar och möter barnen där de befinner sig. Som förskollärare hos oss behöver du därför vara lyhörd och nyfiken på barnens unika intressen och vara beredd på att ta nya vägar mot kunskap tillsammans med barnen.


ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.
Välkommen med din ansökan jämte meritförteckning. Visa mindre

1 Förskollärare 100% sökes

Nu söker vi en legitimerad förskollärare som kan vikariera på en 1-4 års avdelning med start d.1/9 -23. Ordinarie personal har sökt tjänstledigt i upp till 1 1/2 år. Du som förskollärare ska sätt barnets intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnets lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för barnen både enskilt och i grupp. Du som som söker ska ha förmåga att skapa ... Visa mer
Nu söker vi en legitimerad förskollärare som kan vikariera på en 1-4 års avdelning med start d.1/9 -23. Ordinarie personal har sökt tjänstledigt i upp till 1 1/2 år.
Du som förskollärare ska sätt barnets intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnets lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för barnen både enskilt och i grupp. Du som som söker ska ha förmåga att skapa goda, förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och arbetskollegor. Vi tar gärna emot sökande som är nyutbildade förskollärare. Visa mindre

Förskollärare/barnskötare

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är behörig förskollärare eller pedagog. Eller att du är utbildad barnskötare.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 85-90%, 6 månaders provanställning.
Tillträde: Augusti 2023. Visa mindre

Förskollärare/ el erfaren barnskötare 1-2 åringar

Start i augusti 2023. Arbetstider dagligen 9-17:30. Vi är en liten förskola i Östra Grevie med ca 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan. Alternativt en driven och duktig barnskötare. Om arbetsplatsen: Förskolan är en liten förskola som från början byggdes som en grundskola, lokal... Visa mer
Start i augusti 2023. Arbetstider dagligen 9-17:30.
Vi är en liten förskola i Östra Grevie med ca 60 barn fördelat på 3 olika grupper.
Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan. Alternativt en driven och duktig barnskötare.
Om arbetsplatsen: Förskolan är en liten förskola som från början byggdes som en grundskola, lokalerna är välanpassade, men vi har behållt charmen och istället byggt rum i rummen. Utemiljön är fantastisk och vi har därför mycket pedagogisk verksamhet ute när vädret tillåter. Huset ägs av en privat fastighetsägare. Nu söker vi dig som vill arbeta i en förskola som präglas av en gemensam pedagogisk röd tråd utifrån Reggio Emiliainspiration där bl.a. experiment, lek och lärande bildar helhet. Vi har tre nivågrupper, så man kan kalla det avdelningar även om vi låter gränserna flyta lite beroende på verksamhet, barn och personal. Vi finns där barnens behov är störst och ändrar därför arbetslagsplacering om behov och barnantalet ändras osv. Vi arbetar inga kvällar, och har fasta arbetstider varje dag där din blir 9-17:30 på en heltid. Kvällsmöte är endast f-möte samt ev jippodagar.
Arbetsuppgifter Förskollärare: Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare har schemalagd planeringstid (3-5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Handledning av specialpedagog finns kontinuerligt.
Eller som Barnskötare, arbetar du i ditt team med ansvariga förskollärare som helt styr utbildningen för barnen på avdelningen. De planerar och utvärderar, du sitter med på arbetslags planering 1,5h/vecka där ni går igenom vad förskollärarna planerat. Du har dock utv samtal, det fördelas på alla i a-laget.
Som pedagog hos oss ingår du i ett arbetslag på 3–5 personer. Du förväntas trivas i att samarbeta med såväl arbetslaget som med all övrig personal på förskolan, men även vara självständig och trygg i såväl professionell omsorg som undervisning och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du trivs i kontakten med vårdnadshavare och ser dessa som viktiga för såväl förskolan som för barnens trygghet och tillit. Ditt arbetslag blir 2 förskollärare och 2 barnskötare i den yngsta gruppen med 1-2 åringar.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation.
Eller dig med barnskötarexamen där du tidigare arbetat i förskola och är väl förtrogen med arbetsuppgifterna.
Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är en lagspelar, men besitter ändå förmågan att leda ditt arbetslag framåt mot högre kvalité och ser till att vi alltid har barnens bästa i fokus.
Vi ser gärna manliga sökande då vi i dagsläget har hög antal kvinnor. Vi uppskattar om du anger löneanspråk på 100% redan i din ansökan, tjänsten ska tillträdas i början av augusti 2023.
Jag som både huvudman och rektor uppskattar rak och ärlig kommunikation, tissel och tassel i korridorerna fungerar dåligt på vår lilla verksamhet. Vi har högt i tak, men då jag som chef arbetar nära min personal så får det inte kännas som ett hinder. Känner du att du stämmer in på ovanstående kravprofil får du gärna skicka in din CV omgående. Företaget har även en personalchef på plats 100% som handhar allt med personalfrågor, hon ingår i ledningsgruppen och finns på plats 100%.
Vi har kollektivavtal.
Vi behandlar er ansökan efterhand som de kommer in. Tillträde i början av augusti. Visa mindre

Förskollärare/barnskötare till Framtidskompassens förskola, V Ingelstad

Vi söker nu en förskollärare i första hand och barnskötare i andra hand till vår förskola i V Ingelstad med start 230807. Tjänsten är ett vikariat och pågår till juni 2024. Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så att de kan bygga sig den framtid de... Visa mer
Vi söker nu en förskollärare i första hand och barnskötare i andra hand till vår förskola i V Ingelstad med start 230807. Tjänsten är ett vikariat och pågår till juni 2024.
Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö. Vi vill anställa dig om…
* din nyfikenhet, på livet och lärande, är så stor att du vågar prova nytt.
* du älskar ditt yrke och känner stort engagemang för dina barn/elever.
* du har kort väg mellan en god idé och att genomföra den.
* konkret planering och samarbete tillsammans med andra pedagoger känns som en förutsättning för jobbet.
* du tycker det är otroligt viktigt att koppla in omvärlden i lärandet, och gör det.
* ett fortsatt eget lärande och utveckling av din yrkesroll är viktigt för dig.
* du är behörig och kunnig.
* devisen ”Vi är varandras arbetsmiljö” får dig att glädjas med och peppa dina kollegor, och be om hjälp när du behöver.
På Framtidskompassen älskar vi lärande som tar avstamp i barnens önskningar och det är du som hjälper barnen att navigera så att de av egen kraft når sin bästa måluppfyllelse och utvecklar kompetenser som är viktiga för framtiden. Barnens drömmar är en viktig drivkraft. Ditt förhållningssätt ska främja deras drömmar och stärka deras tro på sig själva. Vi ska inte vara den begränsande kraften. Visa mindre

Förskollärare/pedagog till Vikenstugans förskola ek. förening

Vellinge kommun med sina ca 36500 invånarre ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fö... Visa mer
Vellinge kommun med sina ca 36500 invånarre ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening.
Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år fördelat på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. På Vikenstugans förskola erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig:
en stimulerande arbetsmiljö
engagerade kollegor i ett stabilt kollegium
utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisationVi söker dig som:
har bred pedagogisk kompetens
har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller planering, genomförande, uppföljning och dokumentation
du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola, men kan även arbeta självständigt.
vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har ett stort intresse av att arbeta med barn.Du är behörig förskollärare eller pedagog. Som pedagog vill vi att du har minst 120 hp varav en del ska vara inom pedagogik.
Tjänsten gäller arbete i förskola med barn i ålder 1-5 år. Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och kompetenta pedagoger. På Vikenstugans förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra den pedagogiska verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor. Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn.
Övrigt:
fast månadslön
tillsvidareanställning 100 %, 6 månaders provanställning
tillträde 15/8 -23
lämna löneanspråk i din ansökan
kollektivavtal finns Visa mindre

Förskollärare 75%-100% hos 1-2 åringar

Start i augusti 2023. Vi är en liten förskola i Östra Grevie med ca 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har. Skriv gärna hur du vill arbeta. Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan. Om arbetsplat... Visa mer
Start i augusti 2023.
Vi är en liten förskola i Östra Grevie med ca 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har. Skriv gärna hur du vill arbeta.
Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan.
Om arbetsplatsen: Förskolan är en liten förskola som från början byggdes som en grundskola, lokalerna är välanpassade, men vi har behållt charmen och istället byggt rum i rummen. Utemiljön är fantastisk och vi har därför mycket pedagogisk verksamhet ute när vädret tillåter. Huset ägs av en privat fastighetsägare. Nu söker vi dig som vill arbeta i en förskola som präglas av en gemensam pedagogisk röd tråd utifrån Reggio Emiliainspiration där bl.a. experiment, lek och lärande bildar helhet. Vi har tre nivågrupper, så man kan kalla det avdelningar även om vi låter gränserna flyta lite beroende på verksamhet, barn och personal. Vi finns där barnens behov är störst och ändrar därför arbetslagsplacering om behov och barnantalet ändras osv. Vi arbetar inga kvällar, och har fasta arbetstider varje dag t.ex 8.30-17 på en heltid. Kvällsmöte är endast f-möte samt ev jippodagar.
Arbetsuppgifter: Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare har schemalagd planeringstid (3-5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Handledning av specialpedagog finns kontinuerligt.
Som förskollärare ingår du i ett arbetslag på 3–5 personer. Du förväntas trivas i att samarbeta med såväl arbetslaget som med all övrig personal på förskolan, men även vara självständig och trygg i såväl professionell omsorg som undervisning och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du trivs i kontakten med vårdnadshavare och ser dessa som viktiga för såväl förskolan som för barnens trygghet och tillit. Ditt arbetslag blir 2 förskollärare och 2 barnskötare i den yngsta gruppen med 1-2 åringar.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, och ENDAST dig, dessvärre är barnskötare eller obehöriga inte välkomna att söka denna tjänst.
Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är en lagspelar, men besitter ändå förmågan att leda ditt arbetslag framåt mot högre kvalité och ser till att vi alltid har barnens bästa i fokus.
Vi ser gärna manliga sökande då vi i dagsläget har hög antal kvinnor. Vi uppskattar om du anger löneanspråk på 100% redan i din ansökan, tjänsten ska tillträdas i augusti 2023 el enligt överenskommelse.
Jag som både huvudman och rektor uppskattar rak och ärlig kommunikation, tissel och tassel i korridorerna fungerar dåligt på vår lilla verksamhet. Vi har högt i tak, men då jag som chef arbetar nära min personal så får det inte kännas som ett hinder. Känner du att du stämmer in på ovanstående kravprofil får du gärna skicka in din CV omgående. Företaget har även en personalchef på plats 100% som handhar allt med personalfrågor, hon ingår i ledningsgruppen och finns på plats 100%.
Vi har kollektivavtal.
Vi behandlar er ansökan efterhand som de kommer in. Tillträde i augusti
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Legitimerad förskollärare sökes till Personalkooperativet Granviks förskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Sök då tjänsten som förskollärare hos oss! Granviks förskola drivs sedan 2009 som ett personalkooperativ och är belägen i Höllviken. Vi är en välorganiserad förskola med engagerade och kompetenta medarbetare och en hög andel förskollärare. Förskolan består av sex avdelningar fördelat på två hus med åldersblandade grupper 1–5 år. Förskolan ligger i en nästintill bilfri miljö med närhet till ... Visa mer
Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Sök då tjänsten som förskollärare hos oss! Granviks förskola drivs sedan 2009 som ett personalkooperativ och är belägen i Höllviken. Vi är en välorganiserad förskola med engagerade och kompetenta medarbetare och en hög andel förskollärare. Förskolan består av sex avdelningar fördelat på två hus med åldersblandade grupper 1–5 år. Förskolan ligger i en nästintill bilfri miljö med närhet till skog och äng. Utevistelse och rörelse är något vi prioriterar och vi bedriver undervisning utomhus alla dagar året runt. Ledorden för vår undervisning är ”jag vill – jag kan – jag vågar” och bygger på trygghet, glädje, gemenskap och tilltro till den egna förmågan. Vi delar in läsåret i ämnesområden utifrån ett årshjul, där våra fyra huvudområden är socialt samspel, språk, matematik samt naturvetenskap/teknik. På Granvik är vi måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla, barn och vuxna, trivs och utvecklas. Förskolan är populär och vi har alltid en kö av barn som önskar plats.


Om anställningen/dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, gärna med dokumenterad erfarenhet och goda referenser. Anställningen omfattar heltid, 40 h/vecka. Som förskollärare ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten utifrån förskolans styrdokument.


Om dig
Du är legitimerad förskollärare och väl förankrad i förskolans uppdrag och dess styrdokument.
Du är driven, nyfiken och engagerad i barnens kunskapsutveckling.
Du är ansvarstagande och har alltid barnens bästa i fokus.
Du har social kompetens och förmåga att skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor.
Du kan samarbeta väl med kollegorna i arbetslaget, samtidigt som du kan fatta välgrundade beslut och genomföra dessa på egen hand.
Du är flexibel och kan ställa om när förutsättningarna förändras.
Du behärskar det svenska språket väl, både muntligt och skriftligt.
Grundläggande IT-kunskaper är ett krav.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga CV, personligt brev och kopia på din förskollärarlegitimation. Ansökningar som saknar förskollärarlegitimation kommer direkt att sorteras bort. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag för arbete inom skola eller förskola ur belastningsregistret. Handläggningstiden för detta dokument kan ta en till två veckor och beställs via polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/. Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstiden har gått ut. Vi tillämpar provanställning under 6 månader, därefter övergår tjänsten i en tillsvidareanställning. Tjänsten är tänkt att tillsättas senast i augusti, men eventuellt tidigare. Vi har kollektivavtal.


Ansökningssätt
Skicka CV, personligt brev och kopia på din förskollärarlegitimation via e-post till [email protected]. Skriv ”Ansökan som förskollärare” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 28 april 2023. Visa mindre

Förskollärare till Norlandia Förskolor Henriks Hage

Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Beskrivning av tjänsten som Förskollärare Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen och vara med och skapa framtidens förskolor! Våra förskolor utgår från barns delaktighet, inflytande och intressen. Vi utvecklas konti... Visa mer
Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare.

Beskrivning av tjänsten som Förskollärare
Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen och vara med och skapa framtidens förskolor! Våra förskolor utgår från barns delaktighet, inflytande och intressen. Vi utvecklas kontinuerligt genom närvarande, engagerade förskollärare, barnskötare och övrig personal. Tillsammans provar vi nya perspektiv samt att vi kontinuerligt utvärderar och utvecklar vårt arbetssätt och koncept tillsammans. Våra framgångsfaktorer för en bra verksamhet är professionella pedagoger med ett tydligt ledarskap, barnens bästa i fokus, hög kvalitet och en vilja att utvecklas. Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick. Du arbetar efter Norlandias värdegrund CARE (Kompetent, Ambitiös, Respektfull, Energisk) och inspirerar dina kollegor i vardagen. Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia prioriterar fysisk aktivitet där rörelseglädje i vardagen är fokus.Vi erbjuder dig

Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart kompetenta och professionella kollegor.Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker Dig med Förskollärarexamen som brinner för ditt yrke och barns utveckling och lärande. Vi ser att du är nytänkande och inte rädd för att prova på nya spännande projekt och idéer

- Du är trygg i din roll som förskollärare och är en ansvarstagande person som har ett förhållningssätt och bemötande mot stora som små som stämmer väl överens med förskolans värdegrund.

- Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i förskolans dagliga verksamhet.

- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje

- Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.

- Du är en engagerad och positiv person som kan skapa förtroende med barn och vårdnadshavare.

- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skriftOm Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 100-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information

- Anställningsform: Tillsvidaretjänst (Provanställning först i 6 månader)

- Omfattning: Heltid

- Arbetstid: Dagtid med en APT/månad kvällstid

- Tillträde: Senast Aug 2023 men gärna innan

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret.Sista ansökningsdag 2023-04-28Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Malin Gustafsson, Rektor [email protected]Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning med 4-5 åringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimer... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning med 4-5 åringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskollärare till Skanörsgårdens förskola

I Mars utökar Skanörs rektorsområde med ytterligare en förskola. Vi söker förskollärare som tycker det är roligt, spännande, lärorikt och utmanande att få vara med och starta upp en ny förskola. Du kommer att arbeta tillsammans med förstalärare, förskollärare och barnskötare. Förskolan är lokalmässigt organiserar med 3 avdelningar. Det finns också gemensamma utrymme som möjliggör kreativt skapande, rörelse och teater. Lokaler är genomtänkta in i minsta d... Visa mer
I Mars utökar Skanörs rektorsområde med ytterligare en förskola.
Vi söker förskollärare som tycker det är roligt, spännande, lärorikt och utmanande att få vara med och starta upp en ny förskola. Du kommer att arbeta tillsammans med förstalärare, förskollärare och barnskötare.

Förskolan är lokalmässigt organiserar med 3 avdelningar. Det finns också gemensamma utrymme som möjliggör kreativt skapande, rörelse och teater.
Lokaler är genomtänkta in i minsta detalj, både utifrån hållbarhet, barnens och verksamhetens behov.

Förutom vår nya förskola finns det i Skanörs rektorsområdet ytterligare en väletablerad förskola. Förskolorna kommer bedriva ett tätt kollegialt samarbete med gemensamma mål för verksamhetens utveckling och gemensamma utbildningssatsningar för samtlig personal. Detta år fortsätter rektorsområdets satsning på drivkraft och självledarskap.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, samt dokumentera undervisningen för att synliggöra barnens utveckling och lärande i enlighet med förskolans läroplan.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.


KVALIFIKATIONER
Förskollärarlegitimation - KravSamarbete - 1
Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Kommunikativ (muntlig) - 2
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Initiativtagande - 4
Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Vi tillämpar löpande intervjuer så tjänsten kan komma att tillsättas innan senast ansökningsdatum. Visa mindre

Förskollärare till Södervångs förskola i Vellinge

Södervångs rektorsområde ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda förbindelser med såväl buss som cykel och bil. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. Södervångs förskola har ca 85 barn uppdelade på två avdelningar som i sin tur är indelade i grupper efter ... Visa mer
Södervångs rektorsområde ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda förbindelser med såväl buss som cykel och bil. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar.

Södervångs förskola har ca 85 barn uppdelade på två avdelningar som i sin tur är indelade i grupper efter barnens åldrar. Personalen är organiserade i team som är knutna till de olika grupperna. Förskolan har en hög andel legitimerade förskollärare och därtill några engagerade barnskötare. Arbetet på förskolan leds av en biträdande rektor och i det praktiska arbetet finns en förstelärare tillika arbetslagsledare som stöd. Vi jobbar även med medarbetardelaktighet.

Förskolans verksamhet har mycket fokus på arbetet med "Före Bornholms-modellen". Detta är en del av Södervångsenhetens övergripande läsprojekt med ett 1-16 års-perspektiv. Vi har också som mål att förbättra vårt arbete inom naturkunskap och IT.

Vårt arbete utgår från värdegrundsorden glädje, omtanke, mod och trovärdighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare sätter du barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Du arbetar för att skapa en stimulerande och lärorik förskola, där barnen trivs och har roligt. Utifrån läroplanen väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns specifika förutsättningar.

I din roll som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument. Du planerar, genomför och dokumenterar. Vi vill också att du inom ramen för ditt uppdrag deltar i att utveckla verksamheten, med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig del, då arbetet runt barnen sker i team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Erfarenhet är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlighet.

Du har lätt för att skapa bra relationer med både barn och vuxna samtidigt som du har professionellt bemötande. I samspelet med vårdnadshavare, kollegor och ledning vill vi att du har ett förhållningssätt som präglas av samarbete, hjälpsamhet och barnperspektivet.

Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt för att möta olika barn och barngrupper och de situationer som kan uppstå under en dag på förskolan.

Du lyssnar aktivt på andra och uttrycker dig tydligt och anpassat till situation och mottagare.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Du kan leda dig själv och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete.

Du tar initiativ för att lära dig mer. Du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning och hela förskolan.

Du ser värdet av det kollegiala lärandet - du är generös med att dela med dig av både med- och motgångar och drar gärna lärdom av dina kollegors erfarenheter.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Montessoripedagog till förskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd per... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att tillsammans med arbetslaget vara med och driva vårt pedagogiska arbete på förskolan och komma med nya spännande idéer. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Om du inte har utbildning inom montessoripedagogiken är det mycket positivt om du är intresserad av utbilda dig under tiden du arbetar hos oss. Visa mindre

Förskollärare/barnskötare

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är behörig förskollärare eller pedagog. Eller att du är utbildad barnskötare.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 85-90%, 6 månaders provanställning.
Tillträde: Snarast. Visa mindre

Förskollärare till Framtidskompassens förskola i V Ingelstad

Vi söker nu en ny förskollärare till vår förskola i V Ingelstad med start 230313 (möjlighet till vikariat fram till 230313). Du önskar själv om tjänsten ska vara 75% eller 100%, ange vilket i din ansökan. Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så at... Visa mer
Vi söker nu en ny förskollärare till vår förskola i V Ingelstad med start 230313 (möjlighet till vikariat fram till 230313). Du önskar själv om tjänsten ska vara 75% eller 100%, ange vilket i din ansökan.
Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö. Vi vill anställa dig om…
* din nyfikenhet, på livet och lärande, är så stor att du vågar prova nytt.
* du älskar ditt yrke och känner stort engagemang för dina barn/elever.
* du har kort väg mellan en god idé och att genomföra den.
* konkret planering och samarbete tillsammans med andra pedagoger känns som en förutsättning för jobbet.
* du tycker det är otroligt viktigt att koppla in omvärlden i lärandet, och gör det.
* ett fortsatt eget lärande och utveckling av din yrkesroll är viktigt för dig.
* du är behörig och kunnig.
* devisen ”Vi är varandras arbetsmiljö” får dig att glädjas med och peppa dina kollegor, och be om hjälp när du behöver.
På Framtidskompassen älskar vi lärande som tar avstamp i barnens önskningar och det är du som hjälper barnen att navigera så att de av egen kraft når sin bästa måluppfyllelse och utvecklar kompetenser som är viktiga för framtiden. Barnens drömmar är en viktig drivkraft. Ditt förhållningssätt ska främja deras drömmar och stärka deras tro på sig själva. Vi ska inte vara den begränsande kraften. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning med 4-5 åringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimer... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-3 år. Men vi har även en avdelning med 4-5 åringar som har utepedagogik. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Timvikarier sökes till Granviks förskola

Granviks förskola drivs som ett personalkooperativ sedan 2009 och är belägen i Höllviken. Vi är en välorganiserad förskola med tydliga strukturer och hög andel förskollärare och yrkesutbildade barnskötare. Förskolan består av sex avdelningar fördelat på två hus med åldersblandade grupper 1–5 år. Förskolan ligger i en nästintill bilfri miljö med närhet till skog och äng. Utevistelse och rörelse är något vi prioriterar och för det är vår gård väl anpassad. V... Visa mer
Granviks förskola drivs som ett personalkooperativ sedan 2009 och är belägen i Höllviken. Vi är en välorganiserad förskola med tydliga strukturer och hög andel förskollärare och yrkesutbildade barnskötare. Förskolan består av sex avdelningar fördelat på två hus med åldersblandade grupper 1–5 år. Förskolan ligger i en nästintill bilfri miljö med närhet till skog och äng. Utevistelse och rörelse är något vi prioriterar och för det är vår gård väl anpassad. Vi bedriver undervisning utomhus alla dagar året runt.


Om anställningen/dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan arbeta extra vid behov i barngrupp. Det krävs ingen utbildning, men vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn från förskola eller föreningsliv. Som timanställd kan du bli inringd med kort varsel och det är därför bra om du bor i närheten av förskolan och/eller kan infinna dig relativt omgående vid behov. Enligt skollagen 2 kap 31 § är den som erbjuds anställning inom förskolan skyldig att lämna ett utdrag ur det register som förs enligt lagen (1998:620) om belastningsregister. Utdraget ska vara högst ett år gammalt. Den som inte har lämnat registerutdrag får inte anställas.


Om dig
Du är ansvarstagande och har alltid barnens bästa i fokus.
Du har social kompetens och förmåga att skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor.
Du är flexibel och kan arbeta i olika arbetslag utifrån var behovet finns för dagen.


Lön
Timlön


Arbetsgivaren
Personalkooperativet Granviks förskola Ekonomisk förening
Granviksvägen 30
236 32 Höllviken
www.granviksforskola.se


Kontaktpersoner
Christina Karlmander, rektor
040-45 76 50
[email protected]


Eva Jacobson, administratör
040-45 76 50
[email protected]


Ansökningssätt
Skicka ett CV och gärna några rader om dig själv via e-post till [email protected]
Skriv ”Ansökan som timvikarie” i ämnesraden. Visa mindre

Förstelärare inom förskola samt förskollärare till Vellinge kommun

Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss! I Vellinge söker vi nu fyra förstelärare i förskola fördelade på våra 5 verksamheter. Du som söker förstalärartjänst skall vara legitimerad sedan 4 år, vara en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten. Du skall leda och utvec... Visa mer
Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss!

I Vellinge söker vi nu fyra förstelärare i förskola fördelade på våra 5 verksamheter. Du som söker förstalärartjänst skall vara legitimerad sedan 4 år, vara en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten.

Du skall leda och utveckla kollegorna och verksamheten genom att vara en förebild i hur utbildningen och undervisningen utformas för att alla barn skall utvecklas mot målen.

Vi söker också 4 legitimerade förskolelärare som tillsammans med kollegor vill arbeta för att skapa nyfikna och trygga barn.


ARBETSUPPGIFTER
Förstelärare inom förskola
En förstelärare ska ha en nyckelroll vad avser det kollegiala lärandet i syfte att utveckla undervisningens och verksamhetens kvalitet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du utvecklar och kvalitetssäkrar planeringar, dokumentationer och bidrar med analyskompetens.

Tillsammans med andra förstelärare deltar du i kompetensutveckling som stärker och ger redskap i analys, målformulering och ledarskap
I samarbete med rektor analyserar du resultat och utarbetar mål för att utveckla undervisningens kvalitet.

Förskollärare
Som förskollärare ska ditt arbete genomsyras av ansvarstaganden och engagemang och du är en förebild för barnen. Vi ser gärna att du har ett reflekterande förhållningssätt och ett genomtänkt syfte i de aktiviteter ni skapar.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare - KravHelhetssyn - 1
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Samarbete - 2
Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Ansvarstagande - 3
Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Kommunikativ (muntlig) - 4
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Analytisk - 5
Identifierar ett problems olika beståndsdelar och ser sambanden dem emellan. Har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Hittar den mest effektiva lösningen.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare/pedagog

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är behörig förskollärare eller pedagog.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 85-90%, 6 månaders provanställning.
Tillträde: 16 januari. Visa mindre

Norlandia Förskolor, Henriks Hage söker Barnskötare

Norlandia Förskolor, Henriks Hage ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Beskrivning av tjänsten som Barnskötare Vi söker nu en barnskötare till Norlandia Förskolor, Henriks Hage i Höllviken. Du är trygg och ansvarstagande och brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund... Visa mer
Norlandia Förskolor, Henriks Hage ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare.Beskrivning av tjänsten som Barnskötare
Vi söker nu en barnskötare till Norlandia Förskolor, Henriks Hage i Höllviken. Du är trygg och ansvarstagande och brinner för ditt yrke och har ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med vår värdegrund CARE. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i den dagliga utbildningen.

Du är en lösningsinriktad, positiv och driven person med ambitioner och arbetsglädje. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Tillsammans med dina kollegor ska du vara en del i att utveckla utbildningen enligt läroplanen samt Norlandia förskolors koncept. Du arbetar alltid för barnets bästa är i fokus. Kunskap och innovation är ledord i vår utbildning och vi erbjuder barnen "Nya upptäckter - varje dag!" Detta betyder att du är en medforskande pedagog och lyhörd för barnens intressen. Tillsammans med arbetslaget planerar, utvärderar och reflekterar du kring utbildningen på avdelningen. Du har ett gott förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick.

Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia prioriterar fysisk aktivitet där rörelseglädje i vardagen är fokus.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker Dig som är utbildad barnskötare som brinner för ditt yrke och barns utveckling och lärande.

- Du är trygg i din roll som barnskötare och är en ansvarstagande person som har ett förhållningssätt och bemötande mot stora som små som stämmer väl överens med förskolans värdegrund.

- Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan samt att du har förmågan att omsätta den i förskolans dagliga verksamhet.

- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje

- Du är en engagerad och positiv person som kan skapa förtroende med barn och vårdnadshavare.

- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skriftOm Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information

- Anställningsform: Vikariat 1 år med chans till förlängning
- Omfattning: 75-100%
- Arbetstid: Dagtid med en APT/månad kvällstid
- Tillträde: 9 januari 2023


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 16 december

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Malin Gustafsson, Rektor [email protected]Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Legitimerad förskollärare

Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns förskola, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 600 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och grundskolan har därefter successivt vuxit fram och bildar i dag tillsammans med förskolan den enhet som är Ängdala Skolor. Här erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuitet från ett- till sextonåringar. Prof... Visa mer
Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns förskola, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 600 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och grundskolan har därefter successivt vuxit fram och bildar i dag tillsammans med förskolan den enhet som är Ängdala Skolor. Här erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuitet från ett- till sextonåringar. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet.
Vi kan erbjuda dig:
-en stimulerande miljö
-engagerande kollegor i ett stabilt kollegium
-utvecklande arbete i en inspirerande lärmiljö
-stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation
-friskvård
Vi söker dig som:
-är utbildad/legitimerad förskollärare/lärare.
-har ett utpräglat gott ledarskap och brinner för att utveckla barnen utifrån deras förutsättningar.
-har bred pedagogisk kompetens och förmåga att reflektera över din pedagogiska gärning, vilket gör att du ständigt utvecklas.
-har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
-är en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet.
-är villig att göra det där lilla extra.
På Ängdala värdesätter vi mötet med barn och elever och arbetar tillsammans med ett gemensamt förhållningssätt där barn och elever står i centrum. Hörnstenarna i vår vision är: Kunskap, Respekt, Engagemang och Mötet.
Vi söker en medarbetare till vår verksamhet i förskolan där vi arbetar med åldershomogena grupper. I rollen som förskollärare arbetar du i ett team tillsammans med två kollegor kring en barngrupp, andelen förskollärare är hög på vår förskola. Här kommer du tillsammans i ditt team planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl elever som kollegor. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du är flexibel och engagerad i din roll som förskollärare och att du har lätt för att samarbeta.
Vi kommer löpande kalla kandidater till intervju, så tveka inte att skicka din ansökan redan nu. Visa mindre

Förskollärare 75%-100% hos 1-2 åringar

Obs: Kort ansökningstid då tjänsten tillträdes i jan/februari. Vi är en liten förskola i Östra Grevie som befinner sig i ett expansivt skede. Inför januari blir vi nu fullt på förskolan, dvs med 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har. Skriv gärna hur du vill arbeta. Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildnin... Visa mer
Obs: Kort ansökningstid då tjänsten tillträdes i jan/februari.
Vi är en liten förskola i Östra Grevie som befinner sig i ett expansivt skede. Inför januari blir vi nu fullt på förskolan, dvs med 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har. Skriv gärna hur du vill arbeta.
Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan.
Om arbetsplatsen: Förskolan är en lite förskola som från början byggdes som en grundskola, lokalerna är välanpassade, men vi har behållt charmen. Utemiljön är fantastisk och vi har därför mycket pedagogisk verksamhet ute när vädret tillåter. Huset ägs av en privat fastighetsägare. Nu söker vi dig som vill arbeta i en förskola som präglas av en gemensam pedagogisk röd tråd utifrån Reggio Emiliainspiration där bl.a. experiment, lek och lärande bildar helhet. Vi har tre nivågrupper, så man kan kalla det avdelningar även om vi låter gränserna flyta lite beroende på verksamhet, barn och personal. Vi finns där barnens behov är störst och ändrar därför arbetslagsplacering om behov och barnantalet ändras osv. Vi arbetar inga kvällar, och har fasta arbetstider varje dag ex 8.30-17. Kvällsmöte är endast f-möte samt ev jippodagar.
Arbetsuppgifter: Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare har schemalagd planeringstid (5-7 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Handledning av specialpedagog finns kontinuerligt.
Som förskollärare ingår du i ett arbetslag på 3–5 personer. Du förväntas trivas i att samarbeta med såväl arbetslaget som med all övrig personal på förskolan, men även vara självständig och trygg i såväl professionell omsorg som undervisning och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du trivs i kontakten med vårdnadshavare och ser dessa som viktiga för såväl förskolan som för barnens trygghet och tillit. Ditt arbetslag blir 2 förskollärare och 2 barnskötare i den yngsta gruppen med 1-2 åringar.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är en lagspelar, men besitter ändå förmågan att leda ditt arbetslag framåt mot högre kvalité och ser till att vi alltid har barnens bästa i fokus.
Vi ser gärna manliga sökande då vi i dagsläget har hög antal kvinnor. Vi uppskattar om du anger löneanspråk på 100% redan i din ansökan, tjänsten ska tillträdas i januari 2023.
Vi har kollektivavtal med allt vad det innebär, samt semesterväxling om så önskas efter 40 år fyllda viket då genererar 6 v semester.
Vi behandlar er ansökan efterhand som de kommer in.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Förskollärare till Södervångs förskola i Vellinge

Södervångs rektorsområde ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda förbindelser med såväl buss som cykel och bil. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. Södervångs förskola har ca 85 barn uppdelade på två avdelningar som i sin tur är indelade i grupper efter ... Visa mer
Södervångs rektorsområde ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda förbindelser med såväl buss som cykel och bil. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar.

Södervångs förskola har ca 85 barn uppdelade på två avdelningar som i sin tur är indelade i grupper efter barnens åldrar. Personalen är organiserade i team som är knutna till de olika grupperna. Förskolan har en hög andel legitimerade förskollärare och därtill några engagerade barnskötare. Arbetet på förskolan leds av en biträdande rektor och i det praktiska arbetet finns en arbetslagsledare som stöd. Vi har även det beslutande organet Förskolans ledningsgrupp.

På förskolan har vi just nu fokus på arbete med "Före Bornholms-modellen" . Detta är en del av Södervångsenhetens övergripande läsprojekt med ett 1-16 års-perspektiv. Vi har också som mål att förbättra vårt arbete med naturkunskap och IT.

Vårt arbete utgår från värdegrundsorden glädje, omtanke, mod och trovärdighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare sätter du barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Du arbetar för att skapa en stimulerande och lärorik förskola, där barnen trivs och har roligt. Utifrån läroplanen väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns specifika förutsättningar.

I din roll som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument. Du planerar, genomför och dokumenterar. Vi vill också att du inom ramen för ditt uppdrag deltar i att utveckla verksamheten, med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig del, då arbetet runt barnen sker i team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Erfarenhet är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlighet.

Du har lätt för att skapa bra relationer med både barn och vuxna samtidigt som du har professionellt bemötande. I samspelet med vårdnadshavare, kollegor och ledning vill vi att du har ett förhållningssätt som präglas av samarbete, hjälpsamhet och barnperspektivet.

Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt för att möta olika barn och barngrupper och de situationer som kan uppstå under en dag på förskolan.

Du lyssnar aktivt på andra och uttrycker dig tydligt och anpassat till situation och mottagare.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Du kan leda dig själv och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete.

Du tar initiativ för att lära dig mer. Du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning och hela förskolan.

Du ser värdet av det kollegiala lärandet - du är generös med att dela med dig av både med- och motgångar och drar gärna lärdom av dina kollegors erfarenheter.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Herrestorps förskola söker förskollärare

På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi sk... Visa mer
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra arbetsplatsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåren 2020, 2021, 2022 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Krav
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet, trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Tångvalla förskola i Falsterbo

Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö. Vill du vara med på denna resa? Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångval... Visa mer
Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö.

Vill du vara med på denna resa?

Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångvallaskolan F-9 bildar vi Tångvalla rektorsområde som totalt skapar en lärmiljö för barn och elever från 1-16 år.

På grund av pensionsavgångar söker vi nu nya kollegor som vill vara med på vår resa. Under de närmsta åren kommer vi tillsammans att skapa en vision och planera för verksamheten i vår nya förskola. Ta chansen att vara med och påverka hur vår lärmiljö ska se ut så att vi kan bedriva bästa möjliga utveckling för våra barn.

Hos oss arbetar många drivande och engagerade kollegor tillsammans för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. Vi är en förskola där vi jobbar för att barn, vårdnadshavare och personal ska trivas tillsammans och vi ser alltid hög föräldranöjdhet i våra kvalitetsundersökningar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du vill vara med i vårt team för att fortsätta utveckla vår förskola och sätta visionen för vår nybyggda förskola som ska vara klar 2026.

Du sätter barnens intresse i fokus och agerar medforskare i deras vardag samt har förmågan att koppla dina kunskaper till förskolans läroplan. Vi söker därför dig som kan lyssna in och ställa frågor till barnen i stället för att ge svar. Du följer med barnet på sin upptäcktsresa.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter barnens lärande och välmående i fokus. Du är bekväm med att använda dig av olika digitala redskap i undervisningen samt deltar i den pedagogiska utvecklingen på förskolan. Värdegrunden och vårt bemötande står alltid i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genomgått förskollärarutbildning och har förskollärarlegitimation. Goda digitala kunskaper och en god förankring i förskolans styrdokument. Kunskaper i TAKK och AKK är meriterande men inget krav.

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimerad förskol... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse i huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskollärare till Henriks Hage Förskola

Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola. Beskrivning av tjänsten som Förskollärare Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskol... Visa mer
Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola.

Beskrivning av tjänsten som Förskollärare
Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen och vara med och skapa framtidens förskolor! Våra förskolor utgår från barns delaktighet, inflytande och intressen. Vi utvecklas kontinuerligt genom närvarande, engagerade förskollärare, barnskötare och övrig personal. Tillsammans provar vi nya perspektiv samt att vi kontinuerligt utvärderar och utvecklar vårt arbetssätt och koncept tillsammans.

Våra framgångsfaktorer för en bra verksamhet är professionella pedagoger med ett tydligt ledarskap, barnens bästa i fokus, hög kvalitet och en vilja att utvecklas. Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick.

Du arbetar efter Norlandias värdegrund CARE (Kompetent, Ambitiös, Respektfull, Energisk) och inspirerar dina kollegor i vardagen.

Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia prioriterar fysisk aktivitet där rörelseglädje i vardagen är fokus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart kompetenta och professionella kollegor.Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker Dig med Förskollärarexamen som brinner för ditt yrke och barns utveckling och lärande. Vi ser att du är nytänkande och inte rädd för att prova på nya spännande projekt och idéer

- Du är trygg i din roll som förskollärare och är en ansvarstagande person som har ett förhållningssätt och bemötande mot stora som små som stämmer väl överens med förskolans värdegrund.

- Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i förskolans dagliga verksamhet.

- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje

- Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.

- Du är en engagerad och positiv person som kan skapa förtroende med barn och vårdnadshavare.

- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 90-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig Information:

- Anställningsform: Tillsvidaretjänst
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid med en APT/månad kvällstid
- Tillträde: 9 januari 2023


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 25 oktober

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Malin Gustafsson, Rektor [email protected]Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förskollärare 75%-100%

Vi är en liten förskola i Östra Grevie som befinner sig i ett expansivt skede. Inför januari blir vi nu fullt på förskolan, dvs med 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har. Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den all... Visa mer
Vi är en liten förskola i Östra Grevie som befinner sig i ett expansivt skede. Inför januari blir vi nu fullt på förskolan, dvs med 60 barn fördelat på 3 olika grupper. Tjänstegraden kan efter önskemål vara allt mellan 75-100%, lite beroende på hur vi kommer överens och vilka önskemål du själv har.
Därför söker vi nu dig som med din profession kan driva utbildning tillsammans med rektor och ditt arbetslag, samt arbeta med skolutveckling så vi blir den allra bästa förskolan.
Om arbetsplatsen
Förskolan är en lite förskola som från början byggdes som en grundskola, lokalerna är välanpassade, men vi har behållt charmen. Utemiljön är fantastisk och vi har därför mycket pedagogisk verksamhet ute när vädret tillåter. Huset ägs av en privat fastighetsägare. Nu söker vi dig som vill arbeta i en förskola som präglas av en gemensam pedagogisk röd tråd utifrån Reggio Emiliainspiration där bl.a. experiment, lek och lärande bildar helhet. Vi har tre nivågrupper, så man kan kalla det avdelningar även om vi låter gränserna flyta lite beroende på verksamhet, barn och personal. Vi finns där barnens behov är störst och ändrar därför arbetslagsplacering om behov och barnantalet ändras osv.
Arbetsuppgifter
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med rektor och resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare har schemalagd planeringstid (5-7 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Handledning av specialpedagog finns kontinuerligt.
Som förskollärare ingår du i ett arbetslag på 3–5 personer. Du förväntas trivas i att samarbeta med såväl arbetslaget som med all övrig personal på förskolan, men även vara självständig och trygg i såväl professionell omsorg som undervisning och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du trivs i kontakten med vårdnadshavare och ser dessa som viktiga för såväl förskolan som för barnens trygghet och tillit.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är en lagspelar, men besitter ändå förmågan att leda ditt arbetslag framåt mot högre kvalité och ser till att vi alltid har barnens bästa i fokus.
Vi ser gärna manliga sökande då vi i dagsläget har hög antal kvinnor. Vi uppskattar om du anger löneanspråk på 100% redan i din ansökan, tjänsten ska tillträdas i januari 2023.
Vi behandlar er ansökan efterhand som de kommer in.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förkskola

Just nu expanderar vi och inom kort kommer vi att ha flera förskoleavdelningar. Därav söker vi nu förskollärare som vill förstärka våra team. Skanörs förskola är en förskola med åtta avdelningar (4 arbetsenheter). Våra barngrupper är åldersblandade och i dagsläget går det ca 115 barn i åldern 1-4 år på förskolan, vi har två grupper med sammanlagt ca 40 femåringar. I våra lokaler finns rymliga ateljéer och gemensamma lekhallar. För att utveckla verksa... Visa mer
Just nu expanderar vi och inom kort kommer vi att ha flera förskoleavdelningar. Därav söker vi nu förskollärare som vill förstärka våra team.

Skanörs förskola är en förskola med åtta avdelningar (4 arbetsenheter). Våra barngrupper är åldersblandade och i dagsläget går det ca 115 barn i åldern 1-4 år på förskolan, vi har två grupper med sammanlagt ca 40 femåringar. I våra lokaler finns rymliga ateljéer och gemensamma lekhallar.

För att utveckla verksamheten har förskolan två förstelärare som tillsammans med biträdande rektor sätter upp verksamhetsmålen för förbättringar.

På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö med syfte att sedan inskolas till femårsverksamheten.
Förskolan ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av Skanör med närhet till bibliotek, stadspark, lekparker, hav och ängar. Miljön och naturen kring Skanörs förskola erbjuder spännande utflykter och vi lär barnen att vårda och vara rädda om den.
Förskolan har även en stor gård med möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer. Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Genom att observera den fria leken upptäcker vi barnens intressen, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar.
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.
I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan. Självklart ingår även kommunikation med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarlegitimation - KravKommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimerad förskol... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse i huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskollärare till förskola

Vi söker nu en ny förskollärare till vår förskola i Arrie. Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för d... Visa mer
Vi söker nu en ny förskollärare till vår förskola i Arrie.
Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvalitéer och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö. Vi vill anställa dig om…
* din nyfikenhet, på livet och lärande, är så stor att du vågar prova nytt.
* du älskar ditt yrke och känner stort engagemang för dina barn/elever.
* du har kort väg mellan en god idé och att genomföra den.
* konkret planering och samarbete tillsammans med andra pedagoger känns som en förutsättning för jobbet.
* du tycker det är otroligt viktigt att koppla in omvärlden i lärandet, och gör det.
* ett fortsatt eget lärande och utveckling av din yrkesroll är viktigt för dig.
* du är behörig och kunnig.
* devisen ”Vi är varandras arbetsmiljö” får dig att glädjas med och peppa dina kollegor, och be om hjälp när du behöver.
På Framtidskompassen älskar vi lärande som tar avstamp i barnens önskningar och det är du som hjälper barnen att navigera så att de av egen kraft når sin bästa måluppfyllelse och utvecklar kompetenser som är viktiga för framtiden. Barnens drömmar är en viktig drivkraft. Ditt förhållningssätt ska främja deras drömmar och stärka deras tro på sig själva. Vi ska inte vara den begränsande kraften. Visa mindre

Montessoripedagog till förskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd per... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att tillsammans med arbetslaget vara med och driva vårt pedagogiska arbete på förskolan och komma med nya spännande idéer. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Om du inte har utbildning inom montessoripedagogiken är det mycket positivt om du är intresserad av utbilda dig under tiden du arbetar hos oss. Visa mindre

Legitimerad förskollärare

Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns förskola, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 600 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och grundskolan har därefter successivt vuxit fram och bildar i dag tillsammans med förskolan den enhet som är Ängdala Skolor. Här erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuitet från ett- till sextonåringar. Prof... Visa mer
Ängdala Skolor är en friskola, vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Höllviken. Här finns förskola, grundskola och fritidshem med i dagsläget ca 600 barn i åldrarna 1-16 år. Förskoleverksamheten på Ängdala startade redan 1996 och grundskolan har därefter successivt vuxit fram och bildar i dag tillsammans med förskolan den enhet som är Ängdala Skolor. Här erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuitet från ett- till sextonåringar. Profileringen är mot hälsa/rörelse och mot språklig medvetenhet.
Vi kan erbjuda dig:
-en stimulerande miljö
-engagerande kollegor i ett stabilt kollegium
-utvecklande arbete i en inspirerande lärmiljö
-stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation
-friskvård
Vi söker dig som:
-är utbildad/legitimerad förskollärare/lärare.
-har ett utpräglat gott ledarskap och brinner för att utveckla barnen utifrån deras förutsättningar.
-har bred pedagogisk kompetens och förmåga att reflektera över din pedagogiska gärning, vilket gör att du ständigt utvecklas.
-har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
-är en lagspelare och ser samarbete som en självklarhet.
-är villig att göra det där lilla extra.
På Ängdala värdesätter vi mötet med barn och elever och arbetar tillsammans med ett gemensamt förhållningssätt där barn och elever står i centrum. Hörnstenarna i vår vision är: Kunskap, Respekt, Engagemang och Mötet.
Vi söker en medarbetare till vår verksamhet i förskolan där vi arbetar med åldershomogena grupper. I rollen som förskollärare arbetar du i ett team tillsammans med två kollegor kring en barngrupp, andelen förskollärare är hög på vår förskola. Här kommer du tillsammans i ditt team planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl elever som kollegor. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du är flexibel och engagerad i din roll som förskollärare och att du har lätt för att samarbeta.
Vi kommer löpande kalla kandidater till intervju, så tveka inte att skicka din ansökan redan nu. Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förskola

Skanörs förskola är en förskola med sex avdelningar (3 arbetsenheter), vi främjar samarbetet mellan de olika avdelningarna. Våra barngrupper är åldersblandade och i dagsläget går det ungefär 115 barn i åldern 1-4 på förskolan. På våra avdelningar finns rymliga ateljéer och gemensamma lekhallar. På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö. Förskolan ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av S... Visa mer
Skanörs förskola är en förskola med sex avdelningar (3 arbetsenheter), vi främjar samarbetet mellan de olika avdelningarna. Våra barngrupper är åldersblandade och i dagsläget går det ungefär 115 barn i åldern 1-4 på förskolan. På våra avdelningar finns rymliga ateljéer och gemensamma lekhallar.
På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö.
Förskolan ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av Skanör med närhet till bibliotek, stadspark, lekparker, hav och ängar. Miljön och naturen kring Skanörs förskola erbjuder spännande utflykter och vi lär barnen att vårda och vara rädda om den.
Förskolan har även en stor gård med möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer. Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Genom att observera den fria leken upptäcker vi barnens intressen, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema.
ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du sätter barnens intresse i fokus, är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar.
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.
I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan. Självklart ingår även kommunikation med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarlegitimation - KravKommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tjänsten kan komma att tillsättas innan publiceringen avslutats. Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Stora Hammars förskola

ARBETSUPPGIFTER Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I arbetsuppgifterna ingår att planera,... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
FörskollärarlegitimationFlexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förstelärare inom förskolan till Skanörs och Södervång

Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss! I Vellinge söker vi nu två förstelärare till två av våra verksamheter. Vi söker dig som är en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten. Du skall leda och utveckla kollegorna och verksamheten genom att vara en förebild i hur utbildn... Visa mer
Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss!

I Vellinge söker vi nu två förstelärare till två av våra verksamheter. Vi söker dig som är en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten.

Du skall leda och utveckla kollegorna och verksamheten genom att vara en förebild i hur utbildningen och undervisningen utformas för att alla barn skall utvecklas mot målen.

Placeringen är antingen på Skanörs eller Södervångs rektorsområde. Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar. Skanörs skola ligger vackert beläget i natursköna Skanör, med hav och ängar inpå knuten. Båda rektorsområdena omfattar förskola samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6, med totalt uppemot 600 barn och elever samt ca 100 anställda.

ARBETSUPPGIFTER
En förstelärare ska ha en nyckelroll vad avser det kollegiala lärandet i syfte att utveckla undervisningens och verksamhetens kvalitet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Du utvecklar och kvalitetssäkrar planeringar och dokumentationer och deltar i samtliga arbetslags arbete med att analysera.

Tillsammans med andra förstelärare deltar du i kompetensutveckling som stärker och ger redskap i analys, målformulering och ledarskap

I samarbete med rektor analyserar du resultat och utarbetar mål för att utveckla undervisningens
kvalitet.


KVALIFIKATIONER
För förstelärartjänst i förskolan krävs att den som söker:

Har en behörighetsgivande examen och är legitimerad förskollärare.

Har visat särskild skicklighet i att ansvara för det pedagogiska innehållet i undervisningen och
för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande där omsorg, utveckling
och lärande utgör en helhet.

Har visat ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och att leda övrig personal inom
undervisningen.

Har minst fyra års väl vitsordat arbete med barns lärande som förskollärare i Sverige.

ÖVRIGT
Vår förhoppning är att starta anställningsprocessen inom kort och intervjuer och rekrytering kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte att inkomma med din ansökan snarast!

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Tångvalla förskola söker utbildad förskollärare

Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur. Tillsammans med Tångvallaskolan F-9 bildar vi Tångvalla rektorsområde som totalt skapar en lärmiljö för barn och elever från 1-16 år. Hos oss arbetar du tillsammans med många engagerade kollegor för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. Vi är en förskola där vi jobbar för att barn, vårdnadshavare och personal ska trivas tillsammans och vi ser alltid hög fö... Visa mer
Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur. Tillsammans med Tångvallaskolan F-9 bildar vi Tångvalla rektorsområde som totalt skapar en lärmiljö för barn och elever från 1-16 år.
Hos oss arbetar du tillsammans med många engagerade kollegor för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. Vi är en förskola där vi jobbar för att barn, vårdnadshavare och personal ska trivas tillsammans och vi ser alltid hög föräldranöjdhet i våra kvalitetsundersökningar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du vill vara med i vårt team för att fortsätta utveckla vår förskola och sätta visionen för vår nybyggda förskola som ska vara klar 2026.

Du sätter barnens intresse i fokus och agerar medforskare i deras vardag samt har förmågan att koppla dina kunskaper till förskolans läroplan. Vi söker därför dig som kan lyssna in och ställa frågor till barnen istället för att ge svar. Du följer med barnet på sin upptäcktsresa.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter barnens lärande och välmående i fokus. Du jobbar dagligen med digitala hjälpmedel och lärplattor samt deltar i den pedagogiska utvecklingen på förskolan.

Du är självgående, flexibel och har en helhetssyn för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Utbildad förskollärare med legitimation.

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Asklunda Montessoriförskola söker engagerad och driven förskollärare

På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken. Om tjänsten: I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola so... Visa mer
På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken.
Om tjänsten:
I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola som lägger stor vikt vid rörelse och skapande samt montessoripedagogiken och Lpfö18. Arbetsmiljön är en viktig faktor för oss och en av våra styrkor är att vi har en synlig och närvarande Rektor.


Vi erbjuder dig:
· Planeringstid
· 4 utvecklingsdagar/år
· Arbetskläder
· Mat lagad på förskolan
· Friskvårdsbidrag
· Montessoriutbildning


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.
Som person är du positiv och trygg i dig själv med ett starkt fokus där barnet är i centrum.
Du ska vara flexibel, driven, nytänkande och lyhörd för barnens behov. Ditt bemötande skall vara ödmjukt, öppet och professionellt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska givetvis vara intresserad av att arbeta med Montessoripedagogiken samt ha ett positivt tänk och engagemang.
Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och dokumentation behöver du ha god digital kompetens.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 12 Maj 2022
Välkommen med din ansökan med meritförteckning samt angivande av löneanspråk.
Övrigt:
Varaktighet: Tillsvidare anställning. 6 månader provanställning.
Tillträde: Aug 2022
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Kontaktperson: Administratör Lina Jönsson [email protected] Visa mindre

1 Förskollärare 75 - 100% sökes till Norrevångs förskola

Nu söker vi en legitimerad förskollärare som kan jobba 100%(varav 25% är på vikariat) på en 1-4 års avdelning med start höstterminen 2022. Som förskollärare har du ett tydligt ansvar utifrån förskolans läroplan. Du ska som pedagog sätta barnets intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnets lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för barnen både enskilt och i grupp. ... Visa mer
Nu söker vi en legitimerad förskollärare som kan jobba 100%(varav 25% är på vikariat) på en 1-4 års avdelning med start höstterminen 2022.
Som förskollärare har du ett tydligt ansvar utifrån förskolans läroplan. Du ska som pedagog sätta barnets intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnets lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för barnen både enskilt och i grupp. Du som söker ska ha förmåga att skapa goda, förtroendefulla relationer med barn , vårdnadshavare och arbetskollegor. Vi tar gärna emot sökande som är nyutbildade förskollärare. Visa mindre

Montessoripedagog till förskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd per... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller montessoriutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att tillsammans med arbetslaget vara med och driva vårt pedagogiska arbete på förskolan och komma med nya spännande idéer. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Visa mindre

Förskollärare/pedagog

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är behörig förskollärare eller pedagog.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 85-90%, 6 månaders provanställning.
Tillträde: 15 augusti, eventuellt tidigare. Visa mindre

Herrestorps förskola söker förskollärare

På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi sk... Visa mer
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra arbetsplatsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåren 2020, 2021, 2022 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Krav
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet, trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Vikenstugans Förskola i Ljunghusen

Arbetsplats Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Om förskolan Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 ... Visa mer
Arbetsplats
Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.
Om förskolan
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5 år på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. Vi har en stor och fin utegård som nyttjas dagligen samt att vi kontinuerligt upptäcker den fina miljön vi har i vårt närområde.
På Vikenstugans förskola arbetar vi för att erbjuda barnen en trygg social miljö där varje barns röst är viktig och värdefull. Vi vill erbjuda en pedagogisk miljö med utgångspunkt utifrån barnens intressen som inspirerar till lust för ett livslångt lärande. Vi önskar ständigt utmana oss pedagoger till att skapa levande lärmiljöer. Vi pedagoger ska ha barnets bästa som utgångspunkt i allt vi gör och ständigt arbeta utifrån Förskolans läroplan.
Vi kan erbjuda dig:
· en stimulerande arbetsmiljö med stor möjlighet att påverka utvecklingen på förskolan
· engagerade och trevliga kollegor
· utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation
Om dig
Vi söker dig som:
· är legitimerad förskollärare och vill arbeta utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
· har ett tydligt barnfokus
· utgår ifrån Lpfö18 och har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och analys.
· Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola såväl som du kan arbeta självständigt.
· har intresse och förmåga att kommunicera professionellt och yrkesmässigt med vårdnadshavare
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du på ett bidragande sätt deltar i att skapa en trygg, givande och utvecklande arbetsmiljö. Egenskaper som att du är positiv och sprider glädje, är initiativrik, tar ansvar och är en problemlösare är viktiga för oss.
Din profil
Utbildning
Du är legitimerad förskollärare.
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten gäller arbete som förskollärare i förskola 1-5 år.
Du kommer ingå i ett arbetsteam bestående av såväl förskollärare som barnskötare.
På Vikenstugans Förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor.
Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn.
Övrigt
Lön
Fast månadslön
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 100%, sedvanlig 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Tillträde kan ske under våren 2022 eller senast 15 augusti 2022.
Kollektivavtal finns.
Friskvård samt hälsokontroll erbjuds.
Kontaktinformation
Kontaktperson
Heidi Kackur
Rektor
[email protected]
040-451839
Företagets adress
Vikensvägen 2, 3641 Höllviken
Sök jobbet senast 2022-04-17
Information:
Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt.
Endast fullständiga ansökningar (personligt brev och CV) går vidare i rekryteringsprocessen.
Ansökan skickas in via e-post.
Krav på uppvisat utdrag ur brottsregistret innan anställning.
Säljare av diverse rekryteringstjänster gör sig icke besvär.
Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till:
[email protected] Visa mindre

Förskollärare till Södervångs förskola 75-100%

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. Aktuellt för detta läsår är att vi arbetar med lektionsdesign, ett projekt som leds av våra förstelärare och vårt elevhälsoteam. Vi har också startat upp en skolidrottsförening med stöd från ... Visa mer
Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar.

Aktuellt för detta läsår är att vi arbetar med lektionsdesign, ett projekt som leds av våra förstelärare och vårt elevhälsoteam. Vi har också startat upp en skolidrottsförening med stöd från Svenska skolidrottsförbundet.

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda bussförbindelser.

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare sätter du barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Du arbetar för att skapa en stimulerande och lärorik förskola, där barnen trivs och har roligt. Utifrån läroplanen väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns specifika förutsättningar.

I din roll som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument. Du planerar, genomför och dokumenterar. Vi vill också att du inom ramen för ditt uppdrag deltar i att utveckla verksamheten, med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig del, då arbetet runt barnen sker i team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Erfarenhet är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlighet.

Du har lätt för att skapa bra relationer med både barn och vuxna samtidigt som du har professionellt bemötande. I samspelet med vårdnadshavare, kollegor och ledning vill vi att du har ett förhållningssätt som präglas av samarbete, hjälpsamhet och barnperspektivet.

Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt för att möta olika barn och barngrupper.

Du lyssnar aktivt på andra och uttrycker dig välformulerat och tydligt samt anpassar kommunikationen till situation och mottagare.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Du kan leda dig själv och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete.

Du ser värdet av det kollegiala lärandet - du är generös med att dela med dig av både med- och motgångar och drar gärna lärdom av dina kollegors erfarenheter.

Du tar initiativ för att lära dig mer. Du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning och hela förskolan.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, men så länge annonsen är publicerad så pågår rekryteringen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Barnskötare till Skanörs förskola

På Skanörs förskola finns idag ungefär?150 barn i åldern 1-4 år, fördelade på 6 avdelningar. På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Vi observerar den fria leken för att upptäcka barnens intresse, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema. Miljön ... Visa mer
På Skanörs förskola finns idag ungefär?150 barn i åldern 1-4 år, fördelade på 6 avdelningar. På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö.

För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Vi observerar den fria leken för att upptäcka barnens intresse, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema.

Miljön och naturen kring Skanörs förskola erbjuder spännande utflykter och vi lär barnen att vårda och vara rädda om den. Vi går på teater, besöker konsthallen och Skanörs bibliotek. På fredagarna stärks gemenskapen med sång för alla barn och vuxna.

Nu söker vi en ny medarbetare till vår förskola. Är du är en driven, positiv och medforskande barnskötare som alltid sätter barnet i första rum är du den vi söker!


ARBETSUPPGIFTER
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som barnskötare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Barnskötarutbildning

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Tångvalla förskola söker 2-3 st förskollärare

Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö. Vill du vara med på denna resa? Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångva... Visa mer
Nu påbörjar vi resan mot Tångvallas nya skola och förskola där vi skapar framtidens lärmiljöer i nya lokaler med Falsterbonäsets fantastiska miljö runt knuten. 2026 står våra nya lokaler färdiga och fram till dess kommer vi att jobba med att skapa barnens kommande förskole- och skolmiljö.

Vill du vara med på denna resa?

Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Tillsammans med Tångvallaskolan F-9 bildar vi Tångvalla rektorsområde som totalt skapar en lärmiljö för barn och elever från 1-16 år.

På grund av pensionsavgångar söker vi nu nya kollegor som vill vara med på vår resa. Under de närmsta åren kommer vi tillsammans att skapa en vision och planera för verksamheten i vår nya förskola. Ta chansen att vara med och påverka hur vår lärmiljö ska se ut så att vi kan bedriva bästa möjliga utveckling för våra barn.

Hos oss arbetar många drivande och engagerade kollegor tillsammans för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. Vi är en förskola där vi jobbar för att barn, vårdnadshavare och personal ska trivas tillsammans och vi ser alltid hög föräldranöjdhet i våra kvalitetsundersökningar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du vill vara med i vårt team för att fortsätta utveckla vår förskola och sätta visionen för vår nybyggda förskola som ska vara klar 2026.

Du sätter barnens intresse i fokus och agerar medforskare i deras vardag samt har förmågan att koppla dina kunskaper till förskolans läroplan. Vi söker därför dig som kan lyssna in och ställa frågor till barnen istället för att ge svar. Du följer med barnet på sin upptäcktsresa.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter barnens lärande och välmående i fokus. Du jobbar dagligen med digitala hjälpmedel och lärplattor samt deltar i den pedagogiska utvecklingen på förskolan.

Du är självgående, flexibel och har en helhetssyn för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Utbildad förskollärare med legitimation.

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förskola

Skanörs förskola ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av Skanör. Vi går ofta på promenader och utflykter i vårt närområde och har till stor del av vår verksamhet förlagd utomhus. Vi är ca 130 barn i ålder 1-4 år fördelat på 6 avdelningar. Vi har ca 40 st 5 åringar på Skanörsgården som ligger ett stenkast från förskolans huvudbyggnad. De samverkar där tillsammans med förskoleklassen. För tillfället håller vi på att bygga ut Skanörsgården och förväntas... Visa mer
Skanörs förskola ligger vackert och lugnt belägen i hjärtat av Skanör. Vi går ofta på promenader och utflykter i vårt närområde och har till stor del av vår verksamhet förlagd utomhus. Vi är ca 130 barn i ålder 1-4 år fördelat på 6 avdelningar. Vi har ca 40 st 5 åringar på Skanörsgården som ligger ett stenkast från förskolans huvudbyggnad. De samverkar där tillsammans med förskoleklassen. För tillfället håller vi på att bygga ut Skanörsgården och förväntas vara klara inom ca 1 år vilket innebär att förskolan växer med fler avdelningar inom kort.

För att stödja barnen i deras utveckling arbetar vi med 7 fokusområden under hela läsåret. Våra fokusområden utgår från läroplanen och vi väver ihop dem tillsammans med förskolans prioriterade mål som detta läsår är värdegundsarbete och språkutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i åldersindelade tvärgrupper varje vecka.

Är du driven, lösningsfokuserad och positiv med glimten i ögat är du personen vi söker!
ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och förutsättningar. Du sätter barnens intressen i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, dokumentera samt analysera undervisningen i vklass som är vår lärplattform.

Som person är du kreativ, lösningsfokuserad, positiv, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, kan fatta beslut, flexibel och har god helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare 75%-100%

MIBA skolor är ett litet företag, som köpte en nedlagd grundskola hösten 2016, dock äger vi inte själva huset. Tillhörande finns snart en liten förskola som ska göra en nyastart med ny ledning och i ett eget AB våren 2022, även där hyr vi lokalerna. Östra Grevie förskola ligger i Vellinge kommun. I verksamheten finns idag anställda som kommer gå över till ny ledning, men rekrytering pågår nu till resten av bemanningen. Förskolan ska inspireras av Reggio Em... Visa mer
MIBA skolor är ett litet företag, som köpte en nedlagd grundskola hösten 2016, dock äger vi inte själva huset. Tillhörande finns snart en liten förskola som ska göra en nyastart med ny ledning och i ett eget AB våren 2022, även där hyr vi lokalerna. Östra Grevie förskola ligger i Vellinge kommun. I verksamheten finns idag anställda som kommer gå över till ny ledning, men rekrytering pågår nu till resten av bemanningen. Förskolan ska inspireras av Reggio Emilia.
Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag, är van vid att leda grupper och har drivkraften att vidareutveckla vår förskola! Detta kommer ge dig en unik möjlighet att utvecklas i team och få använda din kompetens att samskapa vårt mål och satsning om "Framtidens förskola" 2025. Målet är ökad måluppfyllelse och en likvärdig utbildning för våra barn. Du får möjlighet att påverka och driva utvecklingsarbete på förskolan framöver.
Du kommer att vara drivande i våra pedagogiska samtal på såväl individ, grupp och organisationsnivå som teamledare i arbetslaget med våra äldsta barn. Du har ett stort intresse för aktuell forskning, förmågan att kunna omsätta detta i praktiken samt inspirera och engagera dina kollegor till att bli sitt bästa jag!!
Känns detta spännande är du välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Förskolan har kapacitet för ca 60 barn, i nuläget startar vi med ca 40 barn. Förskolan ska byggas upp och digitaliseras från grunden, så det är viktigt att du kan Google Drive och de vanliga office programmen. Pedagogiken inspireras av Reggio Emilia, så god barnsyn är otroligt viktigt, likaså ett bra förhållningssätt till våra vårdnadshavare.
Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsprocess i våra tankar, där vi jobbar för att skapa en gemensamt grund när det gäller förhållningssätt och där det goda mötet står i centrum. Målet är att skapa den goda arbetsplatsen som kännetecknas av en förskola att längta till.
Vi arbetar nu med att skapa ett helhetsperspektiv och skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetsutveckling där lärande och utveckling står i fokus. En viktig del i detta arbete är vårt systematiska kvalitetsarbete. Reflektion och analys är metoden för att kvalitetssäkra vår verksamhet.
Kvalifikationer (önskvärda)
Vi söker dig som;
- har legitimation för förskollärare enligt skollag (2010.800) och alternativt redan en utvecklingstjänst.
-har visat särskilt god förmåga att förbättra förskolans resultat
-undervisar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt
-har ett starkt intresse av att utveckla verksamheten
-har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys
-utvecklar verksamheten med stöd i modern forskning
-tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje barns lärande
-har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda IKT som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel, både i barnens vardag och för dokumentation
-skapar och upprätthåller goda relationer med barnen, vårdnadshavare, kollegor och chef
-har erfarenhet av att driva förändringsprocesser/projekt på den egna arbetsplatsen
- har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett socialt och öppet klimat.
- tycker om utmaningar och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
-arbetar aktivt med pedagogiska dokumentationer.
Anställningsformation
Tillsvidare 75%-100% (ange önskemål) som förskollärare, med ansvar för undervisning i förskolan enligt Lpfö-18.
Tjänsten startar med 6 månaders provanställning som över går till en tillsvidaretjänst därefter.
Tjänsten tillsätts under våren efter överenskommelse.
Utdrag ut polisregistret krävs vid all form av anställning inom skola.
Intervjuer kommer ske fortlöpande. Vänligen ange löneanspråk.
Vi undanber oss rekryteringsföretag. Visa mindre

Herrestorpförskola söker förskollärare

ARBETSUPPGIFTER På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska ... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra arbetsplatsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåret 2020 och 2021 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!


KVALIFIKATIONER
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet, trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.


ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

1 Förskollärare 75 - 100% sökes till Norrevångs förskola

Nu söker vi en förskollärare som kan jobba 75 - 100 % på en 1-4 års avdelning med start i början på vårterminen 2022. Som förskollärare har du ett tydligt ansvar utifrån förskolans läroplan. Du ska som pedagog sätta barnens intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnens lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för varje barn samt hela barngruppen. Du ska ha förmåga at... Visa mer
Nu söker vi en förskollärare som kan jobba 75 - 100 % på en 1-4 års avdelning med start i början på vårterminen 2022.
Som förskollärare har du ett tydligt ansvar utifrån förskolans läroplan. Du ska som pedagog sätta barnens intresse i fokus och använda dig av detta i arbetet. Se den pedagogiska miljön som ett verktyg i barnens lärande. I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg och stimulerande miljö för varje barn samt hela barngruppen. Du ska ha förmåga att skapa goda, förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Visa mindre

Montessoripedagog till förskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller motsvarande samt montessoripedagogik alternativt är öppen för vidareutbildn... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller motsvarande samt montessoripedagogik alternativt är öppen för vidareutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att tillsammans med arbetslaget vara med och driva vårt pedagogiska arbete på förskolan och komma med nya spännande idéer. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimerad förskol... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, till vår avdelning Ormbo, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse i huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskollärare till Tångvalla förskola

Vellinge Kommun söker en förskollärare till Tångvalla förskola i Falsterbo. Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Hos oss arbetar många drivande och engagerade kollegor som jobbar tillsammans för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling. ARBETSUPPGIFTER När vi nu söker en ny förskollärare så tror vi att du som person är kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du ... Visa mer
Vellinge Kommun söker en förskollärare till Tångvalla förskola i Falsterbo.
Tångvalla förskola är en förskola med sju avdelningar som ligger nära hav och natur på underbara Falsterbonäset. Hos oss arbetar många drivande och engagerade kollegor som jobbar tillsammans för att utmana och stimulera barnens behov av utveckling.


ARBETSUPPGIFTER
När vi nu söker en ny förskollärare så tror vi att du som person är kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I de vardagliga arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter barnens lärande och välmående i fokus. Du jobbar dagligen med digitala hjälpmedel och lärplattor samt deltar i den pedagogiska utvecklingen på förskolan.

Du är självgående, flexibel och har en helhetssyn för verksamheten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess.


KVALIFIKATIONER
Utbildad förskollärare med legitimation.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare med särskilt utvecklingsuppdrag.

MIBA skolor är ett litet företag, som köpte en nedlagd grundskola hösten 2016, dock äger vi inte själva huset. Tillhörande finns snart en liten förskola som ska göra en nyastart med ny ledning och i ett eget AB våren 2022, även där hyr vi lokalerna. Östra Grevie förskola ligger i Vellinge kommun. I verksamheten finns idag anställda som kommer gå över till ny ledning, men rekrytering pågår nu till resten av bemanningen. Förskolan ska inspireras av Reggio Em... Visa mer
MIBA skolor är ett litet företag, som köpte en nedlagd grundskola hösten 2016, dock äger vi inte själva huset. Tillhörande finns snart en liten förskola som ska göra en nyastart med ny ledning och i ett eget AB våren 2022, även där hyr vi lokalerna. Östra Grevie förskola ligger i Vellinge kommun. I verksamheten finns idag anställda som kommer gå över till ny ledning, men rekrytering pågår nu till resten av bemanningen. Förskolan ska inspireras av Reggio Emilia.
Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag, är van vid att leda grupper och har drivkraften att vidareutveckla vår förskola! Detta kommer ge dig en unik möjlighet att utvecklas i team och få använda din kompetens att samskapa vårt mål och satsning om "Framtidens förskola" 2025. Målet är ökad måluppfyllelse och en likvärdig utbildning för våra barn. Du får möjlighet att påverka och driva utvecklingsarbete på förskolan framöver.
Förskollärare med särskilt utvecklingsuppdrag kan dels arbeta med uppgifter som hör till förskollärarens grunduppdrag, men har även ett riktat uppdrag att i samråd med chef initiera, stödja och driva utvecklingsfrågor för ökad måluppfyllelse. Du kommer att ha visst arbetsledar och personalansvar, men fokus ligger på att du arbetar i barngrupp övrig tid utanför detta utvecklingsuppdrag. Du kommer att vara drivande i våra pedagogiska samtal på såväl individ, grupp och organisationsnivå. Du har ett stort intresse för aktuell forskning, förmågan att kunna omsätta detta i praktiken samt inspirera och engagera dina kollegor till att bli sitt bästa jag!!
Känns detta spännande är du välkommen med din ansökan!
Beskrivning
Förskolan har kapacitet för ca 60 barn, i nuläget startar vi med ca 40 barn. Förskolan ska byggas upp och digitaliseras från grunden, så det är viktigt att du kan Google Drive och de vanliga office programmen.
Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsprocess i våra tankar, där vi jobbar för att skapa en gemensamt grund när det gäller förhållningssätt och där det goda mötet står i centrum. Målet är att skapa den goda arbetsplatsen som kännetecknas av en förskola att längta till.
Vi arbetar nu med att skapa ett helhetsperspektiv och skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetsutveckling där lärande och utveckling står i fokus. En viktig del i detta arbete är vårt systematiska kvalitetsarbete. Reflektion och analys är metoden för att kvalitetssäkra vår verksamhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som;
- har legitimation för förskollärare enligt skollag (2010.800) och alternativt redan en utvecklingstjänst.
-har visat särskilt god förmåga att förbättra förskolans resultat
-undervisar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt
-har ett starkt intresse av att utveckla verksamheten
-har ett förhållningsätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys
-utvecklar verksamheten med stöd i modern forskning
-tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje barns lärande
-har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda IKT som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel, både i barnens vardag och för dokumentation
-skapar och upprätthåller goda relationer med barnen, vårdnadshavare, kollegor och chef
-har erfarenhet av att driva förändringsprocesser/projekt på den egna arbetsplatsen
- har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett socialt och öppet klimat.
- tycker om utmaningar och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Anställningsformation
Tillsvidare 100% som förskollärare, del i detta kan bli ett utvecklingsuppdrag.
Tjänsten startar med 6 månaders provanställning som över går till en tillsvidaretjänst därefter.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Dock tidigast under våren 2022.
Utdrag ut polisregistret krävs vid all form av anställning inom skola.
Intervjuer kommer ske fortlöpande.
Obs: Denna tjänst leder inte till en rektorsutbildning, då jag som huvudrektor redan innehar den.
Vi undanber oss rekryteringsföretag. Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förskola

Skanörs förskola ligger vacker och lugnt beläget i hjärtat av Skanör. Vi går ofta på promenader och utflykter i vårt närområde och har till stor del av vår verksamhet förlagd utomhus. Vi är ca 130 barn i ålder 1-4 år fördelat på 6 avdelningar. Vi har ca 40 st 5 åringar på Skanörsgården som ligger ett stenkast från förskolans huvudbyggnad. De samverkar där tillsammans med förskoleklassen och äter sin lunch i Skanör skolas matsal. För tillfället håller vi p... Visa mer
Skanörs förskola ligger vacker och lugnt beläget i hjärtat av Skanör. Vi går ofta på promenader och utflykter i vårt närområde och har till stor del av vår verksamhet förlagd utomhus. Vi är ca 130 barn i ålder 1-4 år fördelat på 6 avdelningar. Vi har ca 40 st 5 åringar på Skanörsgården som ligger ett stenkast från förskolans huvudbyggnad. De samverkar där tillsammans med förskoleklassen och äter sin lunch i Skanör skolas matsal. För tillfället håller vi på att bygga ut på Skanörsgården och förväntas vara klar inom ca 1 år vilket innebär att förskolan växer med fler avdelningar inom kort.

För att stödja barnen i deras utveckling arbetar vi med 7 Fokusområden under hela läsåret. Våra fokusområden utgår från Läroplanen och vi väver ihop dem tillsammans med förskolans prioriterade mål som är värdegrundsarbete och språkutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i åldersindelade tvärgrupper varje vecka där flera avdelningar samarbetar.

Är du driven, lösningsfokuserad och positiv med glimten i ögat är du personen vi söker.ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och förutsättningar. Du sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, dokumentera samt analysera undervisningen i Vklass.

Som person är du kreativ, lösningsfokuserad, positiv, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.
KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Henriks Hage Förskola

Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola. Beskrivning av tjänsten som Förskollärare Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskol... Visa mer
Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola.

Beskrivning av tjänsten som Förskollärare
Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen och vara med och skapa framtidens förskolor! Våra förskolor utgår från barns delaktighet, inflytande och intressen. Vi utvecklas kontinuerligt genom närvarande, engagerade förskollärare, barnskötare och övrig personal. Tillsammans provar vi nya perspektiv samt att vi kontinuerligt utvärderar och utvecklar vårt arbetssätt och koncept tillsammans.

Våra framgångsfaktorer för en bra verksamhet är professionella pedagoger med ett tydligt ledarskap, barnens bästa i fokus, hög kvalitet och en vilja att utvecklas. Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick.

Du arbetar efter Norlandias värdegrund CARE (Kompetent, Ambitiös, Respektfull, Energisk) och inspirerar dina kollegor i vardagen.

Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia prioriterar fysisk aktivitet där rörelseglädje i vardagen är fokus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart kompetenta och professionella kollegor.Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker Dig med Förskollärarexamen som brinner för ditt yrke och barns utveckling och lärande. Vi ser att du är nytänkande och inte rädd för att prova på nya spännande projekt och idéer

- Du är trygg i din roll som förskollärare och är en ansvarstagande person som har ett förhållningssätt och bemötande mot stora som små som stämmer väl överens med förskolans värdegrund.

- Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i förskolans dagliga verksamhet.

- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje

- Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.

- Du är en engagerad och positiv person som kan skapa förtroende med barn och vårdnadshavare.

- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig Information:

- Anställningsform: Tillsvidaretjänst
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid med en APT/månad kvällstid
- Tillträde: 10 januari


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 10 oktober

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Malin Gustafsson, Rektor [email protected]Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Herrestorpförskola söker förskollärare

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen ... Visa mer
Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

Herrestorp är ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Förskolan håller till i två byggnader med stora ljusa lokaler och har en härlig utemiljö med öppna ytor och lummig grönska. Vi har dessutom nära till många lekplatser och naturområden. I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.ARBETSUPPGIFTER
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra arbetsplatsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåret 2020 och 2021 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!


KVALIFIKATIONER
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet, trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.


ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Timvikarier inom skola, förskola och fritids.

Trivs du med att arbeta med barn och unga och är du bekväm med att vara en ledare i klassrummet och undervisa i en större grupp? Vi söker vikarier till alla våra verksamheter inom förskola, skola och fritidshem. Du kan jobba i skolan och undervisa elever från lågstadiet upp till högstadiet, men vi behöver också vikarier till förskolan och vårt fritidshem§ där du kan jobba som barnskötare eller förskollärare. Hos oss får du ett jobb där du är med och skapa... Visa mer
Trivs du med att arbeta med barn och unga och är du bekväm med att vara en ledare i klassrummet och undervisa i en större grupp?
Vi söker vikarier till alla våra verksamheter inom förskola, skola och fritidshem. Du kan jobba i skolan och undervisa elever från lågstadiet upp till högstadiet, men vi behöver också vikarier till förskolan och vårt fritidshem§ där du kan jobba som barnskötare eller förskollärare.
Hos oss får du ett jobb där du är med och skapar trygghet, utveckling och livslångt lärande för nya generationer.
ARBETSUPPGIFTER
Att vara timvikarie hos oss fungerar bra för dig som vill kombinera jobb med studier eller annat arbete. Du kan välja mellan att ha en lärarroll inom skolan eller att jobba som barnskötare inom förskolan och fritidshemmet. Som vikarie ersätter du ordinarie personal vid kortare frånvaro. Det innebär att dina arbetsuppgifter är de flesta som ordinarie personal har i sitt arbete. Som lärare för äldre elever kan du själv välja vilka ämnen du föredrar att undervisa i. För yngre elever i låg- och mellanstadiet är undervisningen central men du finns även med som stöd i matsalen och på raster.
För att trivas i rollen som lärarvikarie tror vi att du är en person som är stresstålig, organiserad och trivs med att stå inför en klass och undervisa. Du är bra på att anpassa undervisningen och låta eleverna vara delaktiga i att utforma den. Vi tror också att du är en god förebild, ansvarstagande och har förmåga att samarbeta.
Som person är du flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer. Som vikarie planerar du själv in den tid du vill jobba. Visa mindre

Förskollärare/pedagog till Vikenstugans Förskola ek. förening

Arbetsplats Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Om förskolan Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 ... Visa mer
Arbetsplats
Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.
Om förskolan
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5år på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. Förskolans arbetssätt har inriktning på både åldersblandade men även åldershomogenabarngrupper.
På Vikenstugans Förskola erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig:
· en stimulerande arbetsmiljö
· engagerande kollegor i ett stabilt kollegium
· utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation
Om dig
Vi söker dig som:
· har bred pedagogisk kompetens
· har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
· Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola men kan även arbeta självständigt.
· Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har stort intresse av att arbeta med barn.
Din profil
Utbildning
Du är behörig förskollärare eller pedagog.
Som pedagog vill vi att du har minst 120 hp varav en del ska vara inom pedagogik.
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och duktiga pedagoger.
På Vikenstugans Förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor.
Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn.
Övrigt
Lön
Fast månadslön
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 100%, sedvanlig 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast.
Lämna löneanspråk i din ansökan.
Kollektivavtal finns
Kontaktinformation
Kontaktperson
Linda Josmarker, Rektor
[email protected]
Företagets adress
Vikensvägen 2, 3641 Höllviken
Sök jobbet senast 2021-07-31
Information:
Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du söker tjänsten snarast.
Vi tar endast emot ansökan via e-post.
Säljare av diverse rekryteringstjänster gör sig icke besvär.
Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till:
[email protected] Visa mindre

Förskollärare/pedagog

Arbetsplatsen Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig. Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsy... Visa mer
Arbetsplatsen
Vi är en liten förskola som ligger mitt i Vellinge. Vi har cirka 75 barn fördelat på 4 avdelningar i åldern 1-5 år. Två avdelningar med barn i åldern 1-3 år och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år.
Du kommer att ingå i ett glatt och positivt team. Frihet under ansvar och en organisation och verksamhet som ständigt är föränderlig.
Vi söker dig som är flexibel, positiv, god samarbetsförmåga, utvecklingsinriktad. Du ska ha en positiv barnsyn och se varje barn utifrån ett helhetsperspektiv. Du ska även vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Du är behörig förskollärare eller pedagog.
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 85-90%, 6 månaders provanställning.
Tillträde: 8 november, eventuellt tidigare. Visa mindre

Förskollärare till Södervångs förskola 75-100%

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritids för åk F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och elever. Vi ligger i Vellinge tätort med goda bussförbindelser. Omgivningarna är gröna och lummiga vilket är en fantastisk tillgång för vår förskola. Vi arbetar efter att skapa ett Södervång där barn och elever känner lust att lära, där vi har en bra och varierad undervisn... Visa mer
Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritids för åk F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och elever.

Vi ligger i Vellinge tätort med goda bussförbindelser. Omgivningarna är gröna och lummiga vilket är en fantastisk tillgång för vår förskola.

Vi arbetar efter att skapa ett Södervång där barn och elever känner lust att lära, där vi har en bra och varierad undervisning, där relationerna är goda och där välmående och trygghet är grunden.

Södervångs förskola består av två avdelningar, Trollflöjten och Bergakungen. Runt 40 barn på varje avdelning är indelade i tre grupper efter ålder, med ett team av två pedagoger knutet till varje grupp. Se gärna filmen om vår verksamhet som finns på vår hemsida!

Vår personalgrupp består till största delen av förskollärare, med stöttning av ett par barnskötare och en elevassistent. Vi har en specialpedagog hos oss en arbetsdag i veckan.

Din blivande chef heter Monica. Hon är förskollärare i grunden med påbyggnadsutbildning som specialpedagog och har arbetat i rollen som förskolerektor i många år, med erfarenhet både från den privata och den kommunala världen. Monicas ledarskap präglas av ett relationellt förhållningssätt.

Varmt välkommen till oss på Södervång!

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare sätter du barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Du arbetar för att skapa en stimulerande och lärorik förskola, där barnen trivs och har roligt. Utifrån läroplanen väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns specifika förutsättningar.

I din roll som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument. Du planerar, genomför och dokumenterar. Vi vill också att du inom ramen för ditt uppdrag deltar i att utveckla verksamheten, med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig del, då arbetet runt barnen sker i team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Erfarenhet är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlighet.

Du har lätt för att skapa bra relationer med både barn och vuxna samtidigt som du har professionellt bemötande. I samspelet med vårdnadshavare, kollegor och ledning vill vi att du har ett förhållningssätt som präglas av samarbete, hjälpsamhet och barnperspektivet.

Du har förmågan till ett flexibelt arbetssätt för att möta olika barn och barngrupper.

Du lyssnar aktivt på andra och uttrycker dig välformulerat och tydligt samt anpassar kommunikationen till situation och mottagare.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Du kan leda dig själv och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete.

Du ser värdet av det kollegiala lärandet - du är generös med att dela med dig av både med- och motgångar och drar gärna lärdom av dina kollegors erfarenheter.

Du tar initiativ för att lära dig mer. Du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning och hela förskolan.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, men så länge annonsen är publicerad så pågår rekryteringen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare 100%

Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvaliteter och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö. Vi sö... Visa mer
Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvaliteter och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö.
Vi söker nu två behöriga förskollärare till vår förskola i V Ingelstad som precis som vi brinner för utveckling och lärande.
Vi vill anställa dig om:
Din nyfikenhet på livet och lärande är så stor att du vågar prova nytt
Du älskar ditt yrke och känner stort engagemang för förskolans alla barn
Du har kort väg mellan god idé och att genomföra den
Konkret planering och samarbete tillsammans med andra pedagoger känns som en förutsättning för jobbet
Du tycker det är viktigt att koppla in omvärlden i lärandet och gör det.
Ett fortsatt eget lärande och utveckling av din yrkesroll är viktigt för dig
Du är behörig förskollärare, kunnig och en tydlig ledare i barngruppen
Devisen vi är varandras arbetsmiljö får dig att glädjas med och peppa dina kollegor
På Framtidskompassen älskar vi lärande som tar avstamp i barnens önskningar och det är du som hjälper barnen att navigera så att de av egen kraft utvecklar kompetenser som är viktiga för framtiden. Det innebär nästan alltid ett tematiskt arbetssätt som främjar djupförståelse och helhetssyn på kunskap, i samarbete med kollegor. I tjänsten ingår därför att delta i och arrangera teman och olika event utifrån vår upprättade årsklocka. Barnens drömmar är en viktig drivkraft. Ditt förhållningssätt ska främja deras drömmar och stärka deras tro på sig själva. Vi ska inte vara den begränsande kraften. Visa mindre

Förskollärare till Skanörs förskola

Skanörs förskola ligger vackert och lugnt beläget i hjärtat av Skanör. Vi är ca 100 barn i åldern 1-4 år fördelade på 5 avdelningar. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. ARBETSUPPGIFTER Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har g... Visa mer
Skanörs förskola ligger vackert och lugnt beläget i hjärtat av Skanör. Vi är ca 100 barn i åldern 1-4 år fördelade på 5 avdelningar. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag.ARBETSUPPGIFTER
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimerad förskol... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, till vår avdelning Ormbo, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse i huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskollärare/pedagog till Vikenstugans Förskola ek. förening

Arbetsplats Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Om förskolan Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 ... Visa mer
Arbetsplats
Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.
Om förskolan
Vikenstugans förskola är en fristående förskola som drivs som ett personalkooperativ i en ekonomisk förening. Förskolan är vackert belägen i det natursköna Ljunghusen med närhet till havet. Vikenstugan har 114 barn i åldrarna 1-5år på 6 avdelningar med åldersblandade barngrupper. Förskolans arbetssätt har inriktning på både åldersblandade men även åldershomogenabarngrupper.
På Vikenstugans Förskola erbjuds barnen en hög pedagogisk kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig:
· en stimulerande arbetsmiljö
· engagerande kollegor i ett stabilt kollegium ?
· utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation?
Om dig
Vi söker dig som:
· har bred pedagogisk kompetens
· har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller: planering, genomförande, uppföljning och dokumentation.
· Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola men kan även arbeta självständigt.
· Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har stort intresse av att arbeta med barn.
Din profil
Utbildning
Du är behörig förskollärare eller pedagog.
Som pedagog vill vi att du har minst 120 hp varav en del ska vara inom pedagogik.
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år.
Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och duktiga pedagoger.
På Vikenstugans Förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor.
Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn.
Övrigt
Lön
Fast månadslön
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning 100%, sedvanlig 6 månaders provanställning.
Tillträde Ht-2021.
Lämna löneanspråk i din ansökan.
Kollektivavtal finns
Kontaktinformation
Kontaktperson
Linda Josmarker, Rektor
[email protected]
Företagets adress
Vikensvägen 2, 3641 Höllviken
Sök jobbet senast 2021-07-31
Information:
Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du söker tjänsten snarast.
Vi tar endast emot ansökan via e-post.
Säljare av diverse rekryteringstjänster gör sig icke besvär.
Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till:
[email protected] Visa mindre

Förskollärare på Stora Hammars förskola 80-100%

Det grundläggande synsättet på Stora Hammars förskola, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. På Stora Hammars förskola vill vi skapa lärglädje med lek! Vi söker dynamiska pedagoger som kan nå alla barn och skapa en stimulerande lek- och lär miljö. Stora Hammars för... Visa mer
Det grundläggande synsättet på Stora Hammars förskola, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. På Stora Hammars förskola vill vi skapa lärglädje med lek! Vi söker dynamiska pedagoger som kan nå alla barn och skapa en stimulerande lek- och lär miljö. Stora Hammars förskola är en arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor. Vi glädjes åt framgångar, löser problem och utmaningar tillsammans.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov.

Stora Hammars förskola ligger i Höllviken, omgiven av härliga grönområden och närhet till hav. Vi satsar ständigt på att utveckla lärmiljöerna för barnen med barnets utveckling och lärande i fokus.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling.


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som är förskollärare och vill bli vår nya kollega! Vi söker dig som tillsammans med våra pedagoger vill vara med att fortsätta utveckla vår förskola där nytänkande, ansvarstagande och engagemang står i fokus. Med arbetsglädje och skratt vågar vi utmana oss och tänka nya tankar. Tillsammans med barnen skapar vi det goda mötet där alla barn och pedagoger bildar en helhet.

Du är medansvarig för kvalitet, utveckling och verksamhet på ett sätt som gör att barn och föräldrar känner sig värdefulla och trygga.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad förskollärare.
Tillsammans med dina kollegor gör ni skillnad för barnen varje dag. Du har fokus på uppdraget utifrån läroplanen med undervisning och omsorgsfullt lärande. Du har kunskaper från den senaste forskningen för förskolan och vill vara med att utveckla förskolan. Egenskaper som nyfikenhet, mod och glädje gör skillnad för våra barn! Vi lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver även kunna jobba självständigt, ta egna initiativ, ha social kompetens och kreativt nytänkande.

ÖVRIGT
Observera att vi tillämpar löpande rekrytering. Skicka in din ansökan idag!

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Asklunda Montessoriförskola söker engagerad och driven förskollärare

På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken. Om tjänsten: I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola so... Visa mer
På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet och hög kvalité på verksamheten. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin verksamhet i nya ljusa lokaler byggda utifrån montessoripedagogiken.
Om tjänsten:
I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola som lägger stor vikt vid rörelse och skapande samt montessoripedagogiken och Lpfö18. Arbetsmiljön är en viktig faktor för oss och en av våra styrkor är att vi har en synlig och närvarande Rektor.


Vi erbjuder dig:
· Planeringstid
· 4 utvecklingsdagar/år
· Arbetskläder
· Mat lagad på förskolan
· Friskvårdsbidrag
· Montessoriutbildning


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.
Som person är du positiv och trygg i dig själv med ett starkt fokus där barnet är i centrum.
Du ska vara flexibel, driven, nytänkande och lyhörd för barnens behov. Ditt bemötande skall vara ödmjukt, öppet och professionellt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska givetvis vara intresserad av att arbeta med Montessoripedagogiken samt ha ett positivt tänk och engagemang.
Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och dokumentation behöver du ha god digital kompetens.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 20 Maj 2021
Välkommen med din ansökan med meritförteckning samt angivande av löneanspråk.
Övrigt:
Varaktighet: Tillsvidare anställning. 6 månader provanställning.
Tillträde: Aug 2021
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Kontaktperson: Administratör Lina Jönsson [email protected] Visa mindre

Driven förskollärare till Tångvalla förskola

Tångvalla förskola i Falsterbo växer och har med sin popularitet ett stort flöde av barn in till vår verksamhet. Vi har ca 155 barn i vår verksamhet som är fördelad på två hus i lärmiljöer som skapar förutsättningar för barnens lek, utveckling och lärande i en väl förankrad värdegrund. Vi lägger stor vikt vid den dagliga utevistelsen, oavsett väder. Vår fantastiska närmiljö nyttjar vi med utflykter på våra lådcyklar när vi varierar utevistelsen av vår stor... Visa mer
Tångvalla förskola i Falsterbo växer och har med sin popularitet ett stort flöde av barn in till vår verksamhet. Vi har ca 155 barn i vår verksamhet som är fördelad på två hus i lärmiljöer som skapar förutsättningar för barnens lek, utveckling och lärande i en väl förankrad värdegrund.
Vi lägger stor vikt vid den dagliga utevistelsen, oavsett väder. Vår fantastiska närmiljö nyttjar vi med utflykter på våra lådcyklar när vi varierar utevistelsen av vår stora gård. Vi tror även på de hälsomässiga fördelar som finns med att barn sover ute varför de barn som sover på förskolan gör så i vagnar eller på sovramper året om.

ARBETSUPPGIFTER
När vi nu söker en ny förskollärare så tror vi att du som person är kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I de vardagliga arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.

Utöver det vill vi att du tar med dig några års erfarenhet som förskollärare samtidigt som du gärna tar dig an helhetsperspektivet för förskolan och är driven kring system och personalplanering. Utifrån detta perspektiv och din roll kommer du att ingå i Tångvalla förskolas utvecklingsgrupp där du med din entusiasm bidrar till förskolans fortsatta utveckling framåt.

Vi tillämpar löpande urval


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Ljungenskolan söker förskollärare till förskoleklassen

Ljungenskolan omfattar grundskola F-9, fritidshem samt Vellinge kommuns grundsärskola, eller som vi brukar säga, Superskolan. Skolan ligger i natursköna Ljunghusen och har goda bussförbindelser från Malmö. Ljungenskolan är en skola för alla elever. Här ska alla ha en plats och ges möjlighet till utveckling oavsett kön, funktionsvariation, ursprung eller vem man väljer att vara. Vi har 630 elever och 115 personal. Tillsammans är vi fantastiska! ARBETSU... Visa mer
Ljungenskolan omfattar grundskola F-9, fritidshem samt Vellinge kommuns grundsärskola, eller som vi brukar säga, Superskolan. Skolan ligger i natursköna Ljunghusen och har goda bussförbindelser från Malmö.

Ljungenskolan är en skola för alla elever. Här ska alla ha en plats och ges möjlighet till utveckling oavsett kön, funktionsvariation, ursprung eller vem man väljer att vara. Vi har 630 elever och 115 personal. Tillsammans är vi fantastiska!

ARBETSUPPGIFTER
Ljungenskolan söker en legitimerad förskollärare till vår förskoleklass. Vi erbjuder dig arbete i en av Sveriges bästa skolor, Ljungenskolan!

För oss är ett relationellt förhållningssätt en förutsättning, att se eleverna och finnas där för dem när de behöver dig. Året i förskoleklass är en viktig tid för att lägga grunden för elevernas livslånga lärande både kunskapsmässigt och socialt. Stor vikt läggs vid att bygga en trygg elevgrupp där barnen lär i samspel med varandra. Vi arbetar utifrån att lärande och utveckling sker genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

Vi förväntar oss att du har ett lågaffektivt bemötande enligt Ross Greene, CPS (Collaborative Proactive Solution).

Du är bekväm med digitala lärverktyg och använder dem aktivt i din undervisning. Det du eventuellt inte redan kan har du en vilja att lära.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Du samarbetar väl med alla yrkeskategorier som finns på en skola. Du är intresserad av skolutveckling och vill gärna arbeta på en av Sveriges absolut bästa skolor tillsammans med drivna pedagoger!

Välkommen med din ansökan!KVALIFIKATIONER
• Legitimerad förskollärare - Krav

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare Granviks förskola Personalkooperativ

Granviks förskola drivs som ett personalkooperativ och är belägen i Höllviken. Granviks förskola är ett personalkooperativ som drivs av oss som arbetar här. Här finns utrymme för den som vill engagera sig lite extra i sitt arbete för att driva en riktigt bra förskola. Vi är en välorganiserad förskola, med tydliga strukturer men med mycket utrymme att påverka, för den som vill. Vi har en hög andel förskollärare och du kommer arbeta med två utbildade förskol... Visa mer
Granviks förskola drivs som ett personalkooperativ och är belägen i Höllviken. Granviks förskola är ett personalkooperativ som drivs av oss som arbetar här. Här finns utrymme för den som vill engagera sig lite extra i sitt arbete för att driva en riktigt bra förskola. Vi är en välorganiserad förskola, med tydliga strukturer men med mycket utrymme att påverka, för den som vill. Vi har en hög andel förskollärare och du kommer arbeta med två utbildade förskollärare på en avdelning. Förskolan är populär och vi har ett ständigt flöde av barn till vår verksamhet.
Förskolan består av sex avdelningar fördelade på två hus med åldersblandade grupper 1-5 år. Förskolan ligger i en nästintill bilfri miljö, utevistelse och rörelse är något vi prioriterar och för det är vår stora gård väl anpassad med lekytor och roliga lekredskap.
Om anställningen/dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som är trygg i dig själv och i din pedagogroll, är kreativ, nyfiken och är beredd att ta ett stort pedagogiskt ansvar. Du ska ha barnperspektiv och alltid ha barnens bästa i fokus.
Du ska se möjligheter, vara strukturerad, ha social kompetens samt en god helhetssyn. Du ska arbeta efter förskolans styrdokument samt ha barnens utbildning och undervisning i fokus.
Du ska ha förmågan att planera, genomföra, utvärdera, analysera och dokumentera utbildningen och undervisningen i enlighet med förskolans läroplan tillsammans med övriga pedagoger.
Du ska se samarbetet med vårdnadshavarna som en tillgång för barnens utveckling och för vårdnadshavarnas delaktighet.
Du ska vara social och ha ett professionellt bemötande mot barn, vårdnadshavare och kolleger.
Om du känner att dessa kriterier stämmer väl in på dig är du varmt välkommen med din ansökan.
Tjänsten ska tillträdas 2021-08-16 Visa mindre

Förskollärare

Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken? Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig som är legitimerad förskol... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta på en mindre förskola med härligt engagerade kollegor, barn & föräldrar och i en fantastisk miljö i Höllviken?
Då är det vi dig vi söker! Vi är en förskola med tre avdelningar, två av avdelningarna är inne för barn mellan 1-5 år. Men vi har även en naturförskola för barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet och förskolan består av 3 olika arbetsteam.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, 40 timmar/veckan, till vår avdelning Ormbo, som är en utav våra två inne-avdelningar. Genom glädje, trygghet och lärande bygger vi vår verksamhet. ”Det ska vara roligt för oss alla att gå till vår förskola!”
Som utbildad förskollärare ska du ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. I vårt arbete är barnens intresse i huvudfokus, vilket betyder att din kunskap om hur barn lär och utvecklas blir en viktig grundpelare hos oss. Du kommer också att arbeta tematiskt och skapa undervisningsmiljöer utifrån barns olika intressen, behov och erfarenheter.
Vi ser att du har goda pedagogiska egenskaper och att du är väl insatt i förskolans styrdokument som du kan tillämpa i praktiken med barnen. Vi ser också att du är van vid digitala verktyg, är initiativrik och lösningsfokuserad. Du är social och har ett professionellt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor. Du deltar aktivt i arbetet med att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har ett stort engagemang. Samarbete är nämligen en självklarhet hos oss.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att söka redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.
Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.
Har du funderingar, frågor eller är intresserad får du gärna skicka in din ansökan eller skicka ett mail till mig:
Anette Smith
[email protected]
Besök gärna vår hemsida; gyatrollet.se Visa mindre

Förskolelärare Stora Hammars förskola

På Stora Hammars förskola har vi cirka 110 barn. Vi har stort fokus på trygghet och delaktighet och med stigande ålder får barnen vara med och bestämma allt mer. Varje fredag har vi barnråd där barnen får tycka till om materialinköp, aktiviteter och mat. Festligheter som Nobel-middag och utdelning av nobelpris har blivit en tradition. Vardagsmaten är minst lika viktig och barnen har lärt sig att uppskatta vår vällagade, näringsrika mat. ARBETSUPPG... Visa mer
På Stora Hammars förskola har vi cirka 110 barn. Vi har stort fokus på trygghet och delaktighet och med stigande ålder får barnen vara med och bestämma allt mer. Varje fredag har vi barnråd där barnen får tycka till om materialinköp, aktiviteter och mat.

Festligheter som Nobel-middag och utdelning av nobelpris har blivit en tradition. Vardagsmaten är minst lika viktig och barnen har lärt sig att uppskatta vår vällagade, näringsrika mat.

ARBETSUPPGIFTER
Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Maten till förskolan kommer från vår prisbelönta skolrestaurang där det så långt det är möjligt är närproducerat och ekologiskt, med möjligheter att hitta nya samarbetsområden.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan. I detta arbete krävs att du är trygg i att arbeta digitalt.

Vi tillämpar löpande urval och har krav på att du är legitimerad förskollärare.

KVALIFIKATIONER
• Utbildad förskollärare

ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Förskollärare till Henriks Hage Förskola

Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola. Beskrivning av tjänsten som Förskollärare Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskol... Visa mer
Henriks Hages Förskola ligger i natursköna Höllviken med gångavstånd till både skog, åkrar, strand och hav. Förskolan byggdes 2009 och har sex avdelningar, 110 barn och 24 medarbetare. Vi har två kockar som lagar måltiderna efter Norlandias måltidskoncept med råvaror av hög kvalité. Vi vill etablera livslånga positiva matvärderingar hos barnen på vår förskola.

Beskrivning av tjänsten som Förskollärare
Vi söker nu en förskollärare till Henriks Hage Förskola i Höllviken som vågar tänka utanför boxen och vara med och skapa framtidens förskolor! Våra förskolor utgår från barns delaktighet, inflytande och intressen. Vi utvecklas kontinuerligt genom närvarande, engagerade förskollärare, barnskötare och övrig personal. Tillsammans provar vi nya perspektiv samt att vi kontinuerligt utvärderar och utvecklar vårt arbetssätt och koncept tillsammans.

Våra framgångsfaktorer för en bra verksamhet är professionella pedagoger med ett tydligt ledarskap, barnens bästa i fokus, hög kvalitet och en vilja att utvecklas. Norlandia Förskolors pedagogiska vision "med livslång lust till lek och lärande" genomsyrar hela vår verksamhet och innebär att vi ser barnens förmågor och kompetenser. Vi tror på det kompetenta barnet och vill stimulera deras nyfikenhet och ge dem en meningsfull dag. Vi vill göra varje dag till en bra dag, fylld med glädje, lärande, lek och magiska ögonblick.

Du arbetar efter Norlandias värdegrund CARE (Kompetent, Ambitiös, Respektfull, Energisk) och inspirerar dina kollegor i vardagen.

Vårt hälsofrämjande arbete genomsyrar våra förskolor genom näringsrik och god mat lagad av våra utbildade kockar i vårt matkoncept MatMedSmak. All mat lagas på plats med fina råvaror och mycket kärlek. Norlandia prioriterar fysisk aktivitet i samarbete där rörelseglädje i vardagen är fokus.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart kompetenta och professionella kollegor.Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker Dig med Förskollärarexamen som brinner för ditt yrke och barns utveckling och lärande. Vi ser att du är nytänkande och inte rädd för att prova på nya spännande projekt och idéer

- Du är trygg i din roll som förskollärare och är en ansvarstagande person som har ett förhållningssätt och bemötande mot stora som små som stämmer väl överens med förskolans värdegrund.

- Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument samt att du har förmågan att omsätta dem i förskolans dagliga verksamhet.

- Du är lösningsinriktad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje

- Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.

- Du är en engagerad och positiv person som kan skapa förtroende med barn och vårdnadshavare.

- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 70-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
- Anställningsform: Tillsvidaretjänst
- Omfattning: Heltid
- Arbetstid: Dagtid med en APT/månad kvällstid
- Tillträde: Omgående


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 10 mars

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Malin Gustafsson, Rektor [email protected]Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarie till montessoriförskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en barnskötarutbildning eller motsvarande samt är nyfiken på montessoripedagogik. Det är viktigt att du ... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en barnskötarutbildning eller motsvarande samt är nyfiken på montessoripedagogik. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att bistå arbetslaget och vara delaktig i det pedagogiska arbetet. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Anställningen är ett vikariat fr o m den 11/1 och minst en månad framåt men det finns stora möjligheter till förlängning. #jobbjustnu Visa mindre

Herrestorps förskola söker förskollärare

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i ... Visa mer
Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

Herrestorp är ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Förskolan håller till i två byggnader med stora ljusa lokaler och har en härlig utemiljö med öppna ytor och lummig grönska. Vi har dessutom nära till många lekplatser och naturområden. I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.


ARBETSUPPGIFTER
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra lärlagsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåret 2020 och 2021 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!


KVALIFIKATIONER
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.


ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Herrestorps förskola söker förskollärare

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i ... Visa mer
Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

Herrestorp är ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Förskolan håller till i två byggnader med stora ljusa lokaler och har en härlig utemiljö med öppna ytor och lummig grönska. Vi har dessutom nära till många lekplatser och naturområden. I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.


ARBETSUPPGIFTER
På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom- och utomhus. Tillsammans med biträdande rektor på förskolan skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Engagerade pedagoger bemöter barn och föräldrar med omtanke, förståelse och goda pedagogiska kunskaper. Vi skapar utvecklingsmöjligheter för barn och pedagoger i en stimulerande och dynamisk lärmiljö.

Vi arbetar i tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra lärlagsträffar fördjupar vi oss i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Under läsåret 2020 och 2021 har pedagogerna fokuserat på språkutvecklande arbetssätt. Att arbeta på Herrestorpförskola är utvecklande, tidvis arbetsamt såklart och alltid roligt!


KVALIFIKATIONER
Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet trygghet, utveckling och lärande för barnen. Vi söker en behörig förskollärare som med engagemang, kunskaper och glädje kan vara medskapande i läroprocesserna på förskolan.

Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Som pedagog och medarbetare på Herrestorp ser du potential för din och arbetslagets utveckling på flera plan, vilket kräver både passion och engagemang.

Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka!

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.


ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

1 Förskollärare 100% med erfarenhet av utepedagogik sökes till

Om jobbet Nu söker vi en förskollärare som kan jobba 100% och har erfarenhet av att jobba på uteavdelning med start under vårterminen 2021. Vår nuvarande utegrupp är åldershomogen och består av femåringar. Gruppen har en hemvist där vi börjar dagen. Hemvisten möjliggör också att barnen kan få lite vila inne och göra "typiska" inne aktiviteter vid behov. All övrig tid är det uteverksamhet. Om arbetsplatsen Norrevångs förskola är en fristående förskola so... Visa mer
Om jobbet
Nu söker vi en förskollärare som kan jobba 100% och har erfarenhet av att jobba på uteavdelning med start under vårterminen 2021.
Vår nuvarande utegrupp är åldershomogen och består av femåringar. Gruppen har en hemvist där vi börjar dagen. Hemvisten möjliggör också att barnen kan få lite vila inne och göra "typiska" inne aktiviteter vid behov.
All övrig tid är det uteverksamhet.


Om arbetsplatsen
Norrevångs förskola är en fristående förskola som är belägen i Vellinge tätort och drivs som ett personalkooperativ. Förskolan har 6 avdelningar varav en grupp som är 5-års och resterande är åldersblandade med 1-4 åringar.
Vår förskola månar om ett gott arbetsklimat och en hög trivsel hos barn, föräldrar och personal.
Vår vision är: En förskola för framtiden med god kvalité och glädje i vardagen. Visa mindre

Förskollärare/Pedagog

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Skolgångens förskola är en fristående förskola, vackert belägen mitt i det natursköna Höllviken. Förskolan har ca 118 barn i åldrarna 1-5 år. Barnen erbjuds en hög pedagogisk, kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedag... Visa mer
Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.
Skolgångens förskola är en fristående förskola, vackert belägen mitt i det natursköna Höllviken. Förskolan har ca 118 barn i åldrarna 1-5 år.
Barnen erbjuds en hög pedagogisk, kontinuerlig verksamhet med goda rutiner och flexibla pedagoger.
Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö, engagerade kollegor i ett stabilt kollegium och ett utvecklande arbete i en förändringsbenägen organisation.
Vi söker dig som:
Har bred pedagogisk kompetens. Har förmåga att bedriva en strukturerad verksamhet vad gäller planering, genomförande, uppföljning och dokumentation. Du ser samarbete som en självklarhet och har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier som finns på en förskola, men kan även arbeta självständigt.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik och har stort intresse av att arbeta med barn.
Utbildning:
Du är behörig förskollärare eller pedagog. Som pedagog vill vi att du har minst 120 hp varav en del ska vara inom pedagogik.
Dina arbetsuppgifter:
Tjänsten gäller arbete i förskola 1-5 år. Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och erfarna pedagoger. På Skolgångens förskola kommer du tillsammans med ditt arbetslag planera och genomföra verksamheten samt vidareutveckla den tillsammans med såväl barn som kollegor.
Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi ser det som en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du ser varje barn utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv barnsyn. Visa mindre

Montessoripedagog till förskola

Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller motsvarande samt montessoripedagogik alternativt är öppen för vidareutbildn... Visa mer
Vi är den lilla nyfikna skolan med med visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. Våra engagerade pedagoger arbetar aktivt och målmedvetet för att skapa gemenskap och trygghet vilket ger mycket goda resultat. Skanör Falsterbo Montessoriskola erbjuder en fantastisk utbildning för barn från förskola ända upp till årskurs nio. Vi söker dig som har en förskollärarexamen eller motsvarande samt montessoripedagogik alternativt är öppen för vidareutbildning. Det är viktigt att du är en varm, öppen och lyhörd person som har lätt för att samarbeta. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med så väl barn och pedagoger som med föräldrar. Din roll blir att tillsammans med arbetslaget vara med och driva vårt pedagogiska arbete på förskolan och komma med nya spännande idéer. Du arbetar enligt läroplanen och i enlighet med montessoripedagogiken. Visa mindre

Vikarie till våra Förskolor

Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvaliteter och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö. Dit... Visa mer
Framtidskompassen är en fristående förskola i Vellinge kommun som vill arbeta för att ge alla barn goda kunskaper och färdigheter så att de är väl rustade inför framtiden. Alla barn har framtidsdrömmar. Vi vill utveckla deras kvaliteter och talanger så att de kan bygga sig den framtid de önskar. Alla barn vill lyckas och vi ska ge dem rätt förutsättningar! Vårt mål är att kunna ge dem verktyg för det i en kreativ, glädjefylld och stimulerande miljö.


Ditt uppdrag är att ersätta ordinarie personal i förskolan som behöver vara borta, och samtidigt rusta barnen med de viktigaste kunskaperna och de bästa verktygen. Du har tillräckligt mycket kunskaper och erfarenheter med dig, för att förstå vad som är viktigt framåt. Dessutom gillar du utmaningar! Du har lätt att ta instruktioner och ser vikten av att anpassa dig efter verksamhetens behov. Du har även lätt för att vara flexibel och kunna ta egna initiativ.


Devisen vi är varandras arbetsmiljö får dig att glädjas med och peppa dina kollegor och be om hjälpen du behöver.


På Framtidskompassen älskar vi lärande som tar avstamp i barnens önskningar och det är du som hjälper barnen att navigera så att de utvecklar kompetenser som är viktiga för framtiden. Det innebär nästan alltid ett ämnesövergripande arbetssätt som främjar djupförståelse och helhetssyn på kunskap. Barnens drömmar är en viktig drivkraft. Ditt förhållningssätt ska främja deras drömmar och stärka deras tro på sig själva. Vi ska inte vara den begränsande kraften.


Meriterande om du är förskollärare eller barnskötare. Visa mindre

Två förskollärare till Tångvalla förskola

Tångvalla förskola är en växande förskola som står i behov av att möta upp med fler legitimerade förskollärare till vår verksamhet. Vi har en idrott- och hälsoprofil vilket innebär att rörelse står i centrum och är ute i vårt närområde ofta. Vi arbetar i projektform utifrån barnens intresse och behov, och utgår från förskolans läroplan. Sovstunderna sker utomhus. ARBETSUPPGIFTER Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som me... Visa mer
Tångvalla förskola är en växande förskola som står i behov av att möta upp med fler legitimerade förskollärare till vår verksamhet. Vi har en idrott- och hälsoprofil vilket innebär att rörelse står i centrum och är ute i vårt närområde ofta. Vi arbetar i projektform utifrån barnens intresse och behov, och utgår från förskolans läroplan. Sovstunderna sker utomhus.
ARBETSUPPGIFTER
Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Maten till förskolan kommer från vår prisbelönta skolrestaurang där det så långt det är möjligt är närproducerat och ekologiskt, med möjligheter att hitta nya samarbetsområden.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan. I detta arbete krävs att du är trygg i att arbeta digitalt.

Vi tillämpar löpande urval och har krav på att du är legitimerad förskollärare.

KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre

Asklunda Montessoriförskola söker engagerad och driven förskollärare

Platsannons Barnskötare Asklunda Montessoriförskola I oktober 2019 slog vi upp dörrarna till våra nya vackra lokaler och söker nu fler engagerade kollegor som vill vara med och utveckla Vellinges främsta förskola. På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet, hög kvalité på verksamheten och små barngrupper. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin förskole... Visa mer
Platsannons Barnskötare Asklunda Montessoriförskola
I oktober 2019 slog vi upp dörrarna till våra nya vackra lokaler och söker nu fler engagerade kollegor som vill vara med och utveckla Vellinges främsta förskola.


På Asklunda Montessoriförskola lägger vi stor vikt på vår miljö, utbildade pedagoger och ett trevligt bemötande. Vi satsar på hög personaltäthet, hög kvalité på verksamheten och små barngrupper. Asklunda Montessoriförskola bedriver sin förskoleverksamhet i helt nya specialbyggda, ljusa lokaler i Vellinge. Tillsammans med kommunens arkitekt har vi varit med och ritat både inne samt utemiljön. Vi har bland annat en gymnastiksal, ateljé samt flera klassrum där vi arbetar med montessorimaterialet. Vi är en förskola med tio avdelningar uppdelat på yngre-och äldre barnavdelningar.


Om tjänsten:
I vår unika miljö med barnet i centrum får du en möjlighet att utveckla både dig själv, arbetslaget samt barngruppen. Vi är en nytänkande Montessoriförskola som lägger stor vikt vid rörelse och skapande samt montessoripedagogiken och läroplanen, Lpfö98/18. Arbetsmiljön är en viktig faktor för oss och en av våra styrkor är att vi har en synlig och närvarande förskolechef.


Vi erbjuder dig:
- Planeringstid
- 4 utvecklingsdagar/år
- Arbetskläder
- Mat lagad på förskolan
- Friskvårdsbidrag
- Montessoriutbildning


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.


Som person är du positiv, trygg och stabil med ett starkt fokus på barnet i centrum. Du ska vara flexibel, driven, nytänkande och vara utvecklingsinriktad på vad forskning säger om förskolan idag. Du har lätt för att samarbeta och gillar utmaningar i ständig förbättring och utveckling. Du ska givetvis vara intresserad av att arbeta med Montessoripedagogiken samt ha ett positivt tänk och engagemang.
Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och dokumentation behöver du ha god digital kompetens.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 15 okt 2020
Välkommen med din ansökan med meritförteckning samt angivande av löneanspråk.


Övrigt:
Varaktighet: Tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader.
Tillträde: Jan/Feb 2021


Lön: Fast lön enligt överenskommelse


Kontaktperson:
Administratör Lina Jönsson
[email protected] Visa mindre

Förskollärare Skanörs förskola

Skanörs fritidshem, skola, förskola samt Skanörsgården bildar tillsammans Skanörs rektorsområde. En verksamhet som sträcker sig från ett års ålder upp till 16 år. Verksamheterna är fördelade på tre enheter, med en kort promenad mellan de olika byggnaderna. Vi är totalt ca 550 barn och drygt 100 medarbetare. ARBETSUPPGIFTER Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter,... Visa mer
Skanörs fritidshem, skola, förskola samt Skanörsgården bildar tillsammans Skanörs rektorsområde. En verksamhet som sträcker sig från ett års ålder upp till 16 år.
Verksamheterna är fördelade på tre enheter, med en kort promenad mellan de olika byggnaderna. Vi är totalt ca 550 barn och drygt 100 medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel
Vara trygg med att arbeta med lärplattor.Kommunikativ (muntlig) - 1
Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2
Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3
Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4
Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.ÖVRIGT
Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi lägger stor vikt vid personligt lämplighet för att kunna bygga optimala team.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss. Visa mindre